Bajden dobio odgovor: Tražio ubijanje Jugoslovena, a vređa Putina

Izvor: B92, 26.Mar.2022, 18:38

Bajden dobio odgovor: "Tražio ubijanje Jugoslovena, a vređa Putina"

Portparol Kremlja Dmitri Peskov rekao je da je iznenađen optužbama koje je predsednik SAD Džo Bajden uputio Vladimiru Putinu, nazvavši ga "kasapinom".

On je podsetio na Bajdenov zahtev iz 1998. godine da se bombarduje Jugoslavija.

"Nakon svega, on je čovek koji je u jednom trenutku zahtevao, govoreći pred televizijskim kamerama, da Jugoslavija treba da bude bombardovana. Tako je, tražio je bombardovanje Jugoslavije. Tražio je da se ubijaju ljudi", kazao je Peskov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za TAS S.

On je zaključio da, "stoga, u najmanju ruku je čudno da se čuju takve reči od Bajdena."

I predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin prokomentarisao je uvredu predsednika SAD Džoa Bajdena na račun ruskog lidera Vladimira Putina.

"Bajden je slab, bolestan i nesrećan. Predsednik SAD je još jednom dozvolio sebi nediplomatsku izjavu o našem predsedniku. O tome sam ranije govorio i sada ću ponoviti: slaba ili bolesna osoba može se ovako ponašati", navodi se u saopštenju.

Prema njegovom mišljenju, građani SAD treba da se stide svog predsednika.

"Možda je bolestan. Bilo bi ispravno da se Bajden podvrgne lekarskom pregledu. On je nesrećni čovek... Bajdenove reči su histerične od impotencije", zaključio je on.

Podsetimo, predsednik SAD Džozef Bajden je tokom razgovora sa ukrajinskim izbeglicama u Poljskoj ruskog predsednika Vladimira Putina nazvao "kasapin".

Nedavno ga je nazvao i "ratnim zločincem", zbog čega je rusko Ministarstvo spoljnih poslova uručilo diplomatsku notu američkom ambasadoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kremlj: Bajden tražio ubijanje Jugoslovena, a vređa Putina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2022

Portparol Kremlja Dmitri Peskov rekao je da je iznenađen optužbama koje je predsednik SAD DŽozef Bajden uputio ruskom kolegi Vladimiru Putinu, nazvavši ga "kasapinom"...On je podsetio na Bajdenov zahtev iz 1998. godine da se bombarduje Jugoslavija..."Nakon svega, on je čovek koji je u jednom trenutku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.