Autorka knjige koju je Vučić poklonio: Neočekivana pažnja

Izvor: N1 televizija, 02.Okt.2018, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autorka knjige koju je Vučić poklonio: Neočekivana pažnja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poklonio je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, na sastanku u Kremlju, knjigu - vodič ruskih autorki "Moja predivna Srbija". Tu knjigu na ruskom je objavila ruska izdavačka kuća "Veče".

Autorke kjige, Ruskinje Jelena Zelinska i Tatjana Ribakova, u knjizi su na popularan način prenele utiske iz gradova i sela Srbije. Autorke su, takođe, dale dosta materijala o istoriji i ekonomiji Srbije, prirodnim lepotama i svemu što treba posetiti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Zelinska, novinarka i publicistkinja je agenciji Beta izjavila da je to prvi savremeni turistički vodič kroz Srbiju na ruskom jeziku.

"Neočekivano, ali je vrlo prijatno što je naš skromni trud privukao pažnju dvojice predsednika. Mi smo u tu knjigu uložile svu svoju ljubav prema toj zaista divnoj zemlji. Veoma mi je drago što je 'Moja predivna Srbija' postala deo zajedničkog rusko-balkanskog prostora", rekla je Zelinska.

Ona je dodala da se nada da će knjiga postati "vizit-karta Srbije".
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.