Vučić Putinu: Situacija na Balkanu je veoma složena (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 02.Okt.2018, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić Putinu: Situacija na Balkanu je veoma složena (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da je rešenje za Kosovo još daleko, a takođe još jednom potvrdio opredeljenje Srbije za vojnu neutralnost. Ruski predsednik je rekao da će sa Vučićem razgovarti o ekonomsoj saradnji ali o političkoj s ituaciji u regionu.

Vučić je na početku sastanka, a pre susreta u četiri oka sa ruskim predsednikom, izrazio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zahvalnost Putin za poziciju koju pokazuje prema pitanjima koja su životno važna za Srbiju.

- Kao što znate situacija na Balkanu je veoma složena, Srbija se suočava sa mnogobrojnim provokacijama na svakodnevnom nivou. Bez obzira na to, naša težnja je da postignemo kompromis i očuvamo mir i stabilnost, ali veoma smo daleko od rešenja za Kosovo i Metohiju - rekao je Vučić.

On je ponovio stav da će Srbija kao slobdna i nezavisna država čuvati vojnu neutralnost.

Вучич приехал к Путину за поддержкой: В Кремле началась встреча президентов России и Сербии pic.twitter.com/8e3ojsBQRq— Дмитрий Смирнов (@dimsmirnov175) 02. октобар 2018.

- Mislim da je Srbija danas jedina zemlja na Zapadnom  Balkanu sa takvom težnjom - dodao je predsednik Srbije.

- Što se tiče naših ekonomskih veza, vi ste pravilno rekli da naša robna razmena raste - konstatovao je Vučič i na kraju obraćanja pozvao predsednika Rusije da poseti Beograd.

S druge strane, Putin je ukazao da je primetan rast ulaganja Rusije u Srbiju koji je, kako je rekao, dostigao četiri milijarde dolara.

Inače, sve ruske televizijske stanice objavile su vest o dolasku predsednika Srbije Vučića i da će se sastati s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Vučić rekao Putinu: Daleko smo od rešenja za Kosovo

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Okt.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prenio je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da je rješenje za Kosovo još daleko, a takođe je još jednom potvrdio opredjeljenje Srbije za vojnu neutralnost. Ruski predsjednik je rekao da će sa Vučićem razgovarati o ekonomskoj saradnji, ali i o ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.