Automobil-bomba na Kavkazu

Izvor: RTS, 27.Jan.2011, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Automobil-bomba na Kavkazu

Četvoro ljudi je poginulo, a šestoro ranjeno u eksploziji automobila-bombe u gradu Hasavjurtu, u pokrajini Dagestan, na Kavkazu.

Eksplozija se dogodila ispred kafea u tom gradu sa 135.000 stanovnika, nedaleko od granice Čečenije.

Dagestan je među onim ruskim republikama na Kavkazu koje su najteže pogođene nasiljem posle dva rata za Ččeniju od 1994. godine.

Večerašnji atentat, piše agencija AFP, dogodio se dva dana posle bombaškog napada na moskovskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << aerodromu Domodedovo gde je poginulo 35 ljudi, a više od 100 je ranjeno.

Agencija ukazuje da, mada je premijer Vladimir Putin rekao da za sada ništa ne ukazuje da napad na Domodedovo ima veze sa Čečenijom, policijski izvori kažu ruskim medijima da postoji veza sa pobunjenicima na Kavkazu.

Posle prvog rata za Ččeniju 1994-1996. između ruskih snaga i separatista, pobuna se postepeno islamizovala i naoružani islamistički pokret je od 2000. godine zahvatio čitav Kavkaz.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.