AP: Putinov prijatelj počasni konzul Srbije

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2016, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AP: Putinov prijatelj počasni konzul Srbije

Postavljanje milijardera Genadija Timčenka, bliskog prijatelja ruskog predsednika Vladimira Putina, za počasnog konzula Srbije u Sankt Peterburgu moglo bi dodatno da zakomplikuje odnose Srbije i Zapada, ocenjuje agencija Asošijetid pres.

Biznismen Genadij Timčenko, koji je pod sankcijama SAD zbog Ukrajine, bivši je Putinov džudo partner, živeo je u Švajcarskoj i ima dvojno rusko-finsko državljanstvo.

Timočenkovo bogatstvo procenjuje se na 7,9 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dolara, zarađenih mahom u energetskoj industriji, navodi američka agencija, dodajući da je bio pod istragom u SAD zbog navoda o pranju novca.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je na ceremoniji otvaranja konzulata u Sankt Peterburgu da Timčenkovo postavljenje odražava dugogodišnje prijateljske odnose odnose Srbije i Rusije.

Timčenko je zahvalio Nikoliću na postavljenju, navodeći da će mu biti drago da pomogne da dve zemlje nađu nove načine za produbljivanje saradnje.

Nikolić je rekao da će Srbija večito biti zahvalna Rusiji, pre svega predsedniku Vladimiru Putinu, na iskrenoj podršci u očuvanju teritorijalnog integriteta i zaštiti nacionalnih interesa na međunarodnom planu.

"Veliki vizionar koji svojim građanima obezbeđuje lepšu i mirniju budućnost, danas je oslonac za mnoge nedovoljno jake narode ugrožene silom, i najvažniji oslonac u borbi protiv velikog svetskog zla – terorizma", ocenio je on.

AP navodi da Srbija formalno želi da postane članica EU, ali da odbija da se pridrui članicama EU i uvede sankcije Rusiji zbog učešća u ukrajinskoj krizi i aneksije Krima.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

AP: Putinov prijatelj komplikuje odnose Srbije i Zapada

Izvor: B92, 12.Okt.2016

Postavljanje Genadija Timčenka, prijatelja Vladimira Putina, za počasnog konzula Srbije u Sankt Peterburgu moglo bi da zakomplikuje odnose Srbije i Zapada...To ocenjuje agencija Asošijetid pres...Milijarder Genadij Timčenko, koji je pod sankcijama SAD zbog Ukrajine, bivši je Putinov džudo partner,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.