Batić: Anketni odbor za utvrđivanje pozadine ubistva Đinđića

Izvor: Blic, 04.Jul.2010, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batić: Anketni odbor za utvrđivanje pozadine ubistva Đinđića

Poslanik Demohrišćanske stranke Srbije (DHSS) Vladan Batić najavio je danas da će predložiti Skupštini Srbije formiranje anketnog odbora za utvrđivanje političke pozadine ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.

Batić je u pisanoj izjavi naveo da će narednih dana uputiti Predlog odluke o formiranju anketnog odbora za utvrđivanje političke pozadine ubistva ne upuštajući se u krivičnopravne aspekte >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tog slučaja.

"Njegovo ubistvo je političko ubistvo", naveo je Batić, dodajući da će predložiti Skupštini da se ispitaju svi događaji koji su prethodili atentatu, kao i da se pred Anketnim odborom saslušaju tadašnji državni zvaničnici od Vojislava Koštunice i članova njegovog kabineta, neki članovi DOS-a, do šefova raznih službi.

Formiranje anktenog odbora, kako je naveo, treba da bude inicijalna kapisla za one koji umesto da rade ćute, dodajući da je pravda spora, ali dostižna.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.