Dežer: Beograd i Brisel će naći rešenje za bezvizni režim

Izvor: Kurir, 18.Okt.2012, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer: Beograd i Brisel će naći rešenje za bezvizni režim

U pitanju je zajednički problem Srbije i EU i zato ćemo ga rešavati kao što je premijer Ivica Dačić najavio na sastancima u Briselu, rekao je Vensan Dežer

BEOGRAD - Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas da je u interesu i EU i Srbije, kao i svih zemalja Balkana, da se sačuva bezvizni režim sa Unijom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Dežer je naglasio i da će Beograd i Brisel zajednički rešavati probleme nastale oko bezviznog režima građana Srbije sa EU.

"U pitanju je zajednički problem Srbije i EU i zato ćemo ga rešavati kao što je premijer Ivica Dačić najavio na sastancima u Briselu", rekao je Dežer novinarima posle otvaranja izložbe plakata posvećene Evropskom danu borbe protiv trgovine ljudima.

On je podsetio da je planiran sastanak premijera Srbije i evropske komesarke za unutrašnje poslove Sesilije Malmstrem i sa ministrima unutrašnjih poslova zemalja članica EU.

Upitan da li će 25. oktobra Srbiji biti ponovo uvedene vize, Dežer je rekao da postoji inicijativa određenog broja zemalja EU, ali je naglasio da je u pitanju proces i da bi prvo o tome trebalo da raspravljaju Evropski savet i Evropski parlament.

"Prvo oni treba da razmotre predlog amandmana na uredbu o vizama jer je u izuzetnim okolnostima moguće vratiti vizni režim", rekao je Dežer.

Upitan da li je razočaran padom podrške građana Srbije evropskim integracijama, Dežer je rekao da nije razočaran jer je činjenica da se u samim državama članicama postavljanju mnoga pitanja vezana za Uniju.

Prema njegovim rečima, ljudi su u EU razočarani zbog pada platežne moći, ali je dodao da je Nobelova nagrada za mir EU dokaz da je ona puno toga uradila u proteklih 60 godina.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.