Denio: Francuska protiv ukidanja bezviznog režima

Izvor: Blic, 18.Okt.2012, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Denio: Francuska protiv ukidanja bezviznog režima

Beograd - Francuska je protiv ukidanja bezviznog režima za gradjane Srbije i tu nema promene stava, izjavio je danas francuski ambasador u Beogradu Fransoa-Gzavije Denio.

- Francuska smatra da je Srbija demokratska zemlja i da njeni građani nisu oni koji bi mogli da traže politički azil u Francuskoj - rekao je Denio novinarima posle otvaranja izložbe posvećene Evropskom danu borbe protiv trgovine ljudima.

On je naglasio da ukoliko lažni azilanti iz Srbije budu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tražili politički azil u Francuskoj - čine "pogrešan korak".

Francuski ambasador je ocenio da se problem lažnih azilanata tiče mnogih zemalja, a da je Francuska za to da ministri razgovaraju i pronađu neko rešenje za ovaj problem koje neće značiti ukidanje bezviznog režima.

- U krajnjoj liniji, to rešenje bi značilo neku vrstu suspenzije koje bi bilo vremenski ograničeno ukoliko to uopšte bude trebalo - rekao je francuski ambasador.

Denio je podsetio da je Francuska zemlja koja je tražila suspendovanje viza za građane Srbije i da tu nema promene zvaničnog stava.

Prema njegovim rečima, postoje različiti načini da se bori protiv ovog problema, a jedan od njih je oštrija kontrola na granicama, te pravno procesuiranje onih koji pokušavaju da na ovaj način dodju u zemlje EU.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dežer: Bezvizni režim u interesu i EU i Srbije

Izvor: Blic, 18.Okt.2012

Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas da je u interesu i EU i Srbije, kao i svih zemalja Balkana, da se sačuva bezvizni režim sa Unijom. ..Dežer je naglasio i da će Beograd i Brisel zajednički rešavati probleme nastale oko bezviznog režima građana Srbije sa EU..."U pitanju...

Nastavak na Blic...

Denio: Francuska nije tražila uvođenje viza za Srbiju

Izvor: Press, 18.Okt.2012

Ambasador Francuske u Srbiji Fransoa Gzavije Denio izjavio je danas u Beogradu da Francuska nije tražila ukidanje bezviznog režima za Srbiju, nego rešenje problema lažnih azilanata koje bi eventualno podrazumevalo vremenski ograničene suspenzije tog režima, ako to uopšte bude potrebno..."Francuska...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.