Albanci s Kosova uzimaju državljanstvo Srbije?

Izvor: Mondo, 18.Maj.2018, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci s Kosova uzimaju državljanstvo Srbije?

Priština jos nije ispunila uslove za dobijanje vizne liberalizacije pa je u poslednje vreme sve veći broj građana Kosova koji podnose zahtev za dobijanje uverenja o državljanstvu Srbije.

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Portal Telegrafi piše, pozivajući se na RTV Dugađin, da oni zahteve podnose u opštinama Gračanica i Novo Brdo u kojima, kako se navodi, još važe zakoni Srbije.

"Zbog toga što građani Kosova još uvek ne mogu da se kreću >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bez viza u zemlje Evropske unije, mnogi mladi pronalaze druge načine da izbegnu probleme nabavljanja vize", navodi Telegrafi i dodaje da "ima čak i onih koji u poslednje vreme podnose zahtev za dobijanje državljanstva Srbije".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Telegrafi: Mladi sa Kosova traže državljanstvo Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 18.Maj.2018

Priština jos uvek nije ispunila uslove za dobijanje vizne liberalizacije pa je u poslednje vreme sve veći broj građana Kosova koji podnose zahtev za dobijanje uverenja o državljanstvu Srbije...Portal Telegrafi piše, pozivajući se na  RTV Dugađin, da oni zahteve podnose u opštinama Gračanica...

Nastavak na Vesti-online.com...

Prištinski mediji: Sve više mladih sa Kosova uzima državljanstvo Srbije

Izvor: Blic, 18.Maj.2018

Priština još uvek nije ispunila usove za dobijanje vizne liberalizacije, pa je u poslednje vreme sve veći broj građana Kosova koji podnose zahtev za dobijanje uverenja o državljanstvu Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.