Žestoki sukobi na granici s Turskom

Izvor: B92, 01.Okt.2014, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žestoki sukobi na granici s Turskom

Žestoke borbe džihadista ID i kurdskih snaga vode se oko Ain al-Araba, kurdskog grada na granici Sirije i Turske, saopštila sirijska opoziciona Opservatorija.

Ekstremisti iz Islamske države su na tri kilometra od tog kurdskog grada, dodaje Opservatorija za ljudska prava, koja ima mrežu civilnih, lekarskih i vojnih izvora širom Sirije, i navodi da je u borbama tokom noći poginulo najmanje devet kurdskih boraca i jedan džihadista.

"Iako su slabiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako brojčano tako i vojno, kurdski borci odbijaju da se povuku i žestoko brane grad od džihadista", rekao je agenciji Frans pres direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman. "Za njih je to pitanje života ili smrti", dodao je.

Stotine kurdskih boraca suočeno je s hiljadama džihadista koji pored tenkova imaju i tešku artiljeriju i višecevne lansere raketa od 220 milimetara, precizira Opservatorija.

"Kurdi su naoružani 'kalašnjikovima', sovjetskim mitraljezima DShK i raketnim bacačima RPG", dodaje Abdel Rahman.

Ako zauzmu Ain al-Arab, pod kontrolom džihadista će onda biti dug pojas na severu Sirije duž granice sa Turskom.

Zbog napada džihadista, najmanje 160.000 ljudi je izbeglo u Tursku od polovine septembra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žestoki sukobi Kurda i džihadista u Siriji

Izvor: RTS, 01.Okt.2014

Najmanje devet Kurda i jedan džihadista Islamske države poginuli u žestokim sukobima oko Ain al Araba, kurdskog grada na granici Sirije i Turske...Ekstremisti iz Islamske države su na tri kilometra od kurdskog grada Ain al Araba, gde vode žestoke borbe sa kurdskim borcima, saopštila je Opservatorija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.