Žestoki sukobi Kurda i džihadista

Izvor: Studio B, 01.Okt.2014, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žestoki sukobi Kurda i džihadista

Žestoke borbe džihadista iz Islamske države i kurdskih snaga vode se oko Ain al-Araba, kurdskog grada na granici Sirije i Turske, saopštila sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.

 Ekstremisti iz Islamske države su na tri kilometra od tog kurdskog grada, dodaje Opservatorija, koja ima mrežu civilnih, lekarskih i vojnih izvora širom Sirije, i navodi da je u borbama tokom noći poginulo najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << devet kurdskih boraca i jedan džihadista.

"Iako su slabiji kako brojčano tako i vojno, kurdski borci odbijaju da se povuku i žestoko brane grad od džihadista", rekao je agenciji Frans pres direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

"Za njih je to pitanje života ili smrti", dodao je.

Stotine kurdskih boraca suočeno je s hiljadama džihadista koji pored tenkova imaju i tešku artiljeriju i višecevne lansere raketa od 220 milimetara, precizira Opservatorija.

"Kurdi su naoružani 'kalašnjikovima', sovjetskim mitraljezima DShK i raketnim bacačima RPG", dodaje Abdel Rahman.

Ako zauzmu Ain al-Arab, pod kontrolom džihadista će onda biti dug pojas na severu Sirije duž granice sa Turskom. Zbog napada džihadista, najmanje 160.000 ljudi je izbeglo u Tursku od polovine septembra.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žestoki sukobi na granici s Turskom

Izvor: B92, 01.Okt.2014

Žestoke borbe džihadista ID i kurdskih snaga vode se oko Ain al-Araba, kurdskog grada na granici Sirije i Turske, saopštila sirijska opoziciona Opservatorija...Ekstremisti iz Islamske države su na tri kilometra od tog kurdskog grada, dodaje Opservatorija za ljudska prava, koja ima mrežu civilnih,...

Nastavak na B92...

Žestoki sukobi Kurda i džihadista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2014

Žestoke borbe džihadista iz Islamske države i kurdskih snaga vode se danas oko Ain al-Araba, kurdskog grada na granici Sirije i Turske, saopštila sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava...Ekstremisti iz Islamske države su na tri kilometra od tog kurdskog grada, dodaje Opservatorija, koja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Odžalan upozorio na mogući prekid mirovnih pregovora

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Okt.2014, 10:32

Zatvoreni kurdski vođa Abdulah Odžalan upozorio je da će mirovni pregovori njegove grupe i Turske biti okončani ako se dozvoli militantima "Islamske države" da nastave sa masakrom u gradu Kobani, na granici sa Sirijom..."Nastavak masakra obustaviće mirovni proces", rekao je Odžalan, vođa Radničke...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.