Zelenski: Ruske snage uništile grad Bahmut, ali kijevske odbijaju ruske napade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2022, 20:58

Zelenski: Ruske snage uništile grad Bahmut, ali kijevske odbijaju ruske napade

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je večeras da su ruske snage uništile Bahmut, grad koji se smatra epicentrom najnovijih borbi, preneo je Rojters.

"Situacija u ključnim oblastima Donbasa na istoku Ukrajine ostaje vrlo teška, ali kijevske snage odbijaju ruske napade i neprijatelju nanose značajne gubitke", poručio je Zelenski.

Britansko ministarstvo odbrane je u nedavnom izveštaju o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ratu u Ukrajini označilo grad Bahmut kao strateški važan.

"Rusija najverovatnije planira da opkoli ukrajinski grad Bahmut u Donjeckoj oblasti, sa čime bi išlo taktičko napredovanje na sever i jug", naveli su prošle nedelje Britanci.

Bahmut se nalazi u Donjeckoj oblasti i prema podacima iz 2021. godine imao je više od 70.000 stanovnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zelenski priznao: Rusi su uspeli

Izvor: B92, 09.Dec.2022

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je večeras da su ruske snage uništile Bahmut, grad koji se smatra epicentrom najnovijih borbi..."Situacija u ključnim oblastima Donbasa na istoku Ukrajine ostaje vrlo teška, ali kijevske snage odbijaju ruske napade i neprijatelju nanose značajne gubitke",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.