Zaharova o snimku: Redovna provokacija pred važan susret

Izvor: RTS, 21.Nov.2019, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova o snimku: Redovna provokacija pred važan susret

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova okarakterisala je kao "redovnu provokaciju pred važan susret" moguću obaveštajnu aferu u Srbiji čiji su akteri ruski obaveštajac i navodno jedan srpski obaveštajac.
Marija Zaharova je to prokomentarisala na redovnom brifingu za novinare u Moskvi.

"Sada kod nas treba >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da dođe do susreta na najvišem nivou. Već smo navikli da se pred susrete na najvišem ili visokom nivou, nekoliko dana ranije, pojavljuju interesantne priče koje se predstavljaju kao senzacije. Vreme prolazi, sve se to ili dezavuiše ili se ispostavi da je reč o 'na brzinu sklepanoj' provokaciji", rekla je ona, prenosi Tas.
Očigledno, kaže ona, da je zadatak autora tog video-snimka provokativna akcija.
"To je pokušaj da se kod ljudi stvori određeno raspoloženje pred čitav niz razgovora, susreta i poseta", dodala je Zaharova.
Ranije danas tim povodom se oglasio i Kremlj, koji je uveren da ništa ne može da naruši odnose između Rusije i Srbije, uprkos tome što je predsednik Aleksandar Vučić otvorio istragu o snimku koji navodno pokazuje kako ruski agent daje novac srpskom bezbednjaku.
"Odnosi sa Srbijom su partnerski, bratskog i savezničkog karaktera. Ništa ne može da utiče na to", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Predsednik Srbije trebalo bi 4. decembra da boravi u radnoj poseti u Rusiji i da se sastane sa predsednikom Vladimirom Putinom.
Ranije danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić se sastao sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.
Susret je organizovan nakon objavljivanja snimka čiju je autentičnost potvrdila BIA i na kojem se vidi ruski obaveštajac koji daje novac navodno srpskom agentu, čiji identitet nije otkriven.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zaharova: Redovna provokacija pred važan susret

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2019

Portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova okarakterisala je kao  "redovnu provokaciju pred važan susret" moguću obaveštajnu aferu u Srbiji čiji su akteri ruski obaveštajac i navodno jedan srpski obaveštajac...Ona je to prokometarisala na redovnom brifingu za novinare u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.