Zaharova o presudi Todosijeviću: Dokaz antisrpske represije

Izvor: RTS, 12.Dec.2019, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova o presudi Todosijeviću: Dokaz antisrpske represije

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da zvanična Moskva osuđuje presudu Prištine kosovskom Srbinu Ivanu Todosijeviću, donetu zbog načina na koji je okvalifikovao događaje u selu Račak, u januaru 1999. godine.
Marija Zaharova smatra da je presuda Ivanu Todosijeviću još jedan dokaz antisrpske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << represije koju kosovske vlasti sistematski sprovode.

"Odlučno osuđujemo presudu Prištine protiv poslanika Srpske liste Todosijevića zbog toga što je govorio o falsifikovanom karakteru događaja u selu Račak", rekla je Zaharova, prenosi Sputnjik.
Podsetila je na istragu koju je sproveo tim međunarodnih eksperata koja nije dovela do jedinstvenih zaključaka.
"Od početka je bilo dosta neslaganja, a mnogobrojni dokazi su ukazivali da je tamo došlo do sukoba srpskih bezbednosnih snaga i pripadnika OVK", rekla je Zaharova.
Istakla je da prištinske vlasti nastavljaju da insistiraju na svojoj verziji događaja, ali i da se obračunavaju sa političkim oponentima, lokalnim Srbima.
Todosijević je osuđen na dve godine zatvora zbog, kako tvrde u Prištini, "podsticanja na nacionalnu, rasnu, versku, mržnju i netoleranciju" zato što je izjavio da je povod za agresiju bila takozvana humanitarna katastrofa na KiM, izmišljeni Račak.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaharova o presudi Todosijeviću: Antisrpska represija prištinske vlasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2019

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da zvanična Moskva osuđuje presudu Prištine kosovskom Srbinu Ivanu Todosijeviću, donetu zbog načina na koji je okvalifikovao događaje u selu Račak, u januaru 1999. godine, i smatra da je to još jedan dokaz antisrpske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

MARIJA ZAHAROVA: Događaj u Račku je falsifikovan

Izvor: Kurir, 13.Dec.2019, 01:37

To je još jedan dokaz antisrpske represije koju kosovske vlasti sistematski sprovode

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.