Zaev: Makedonija ponosno ulazi u NATO i EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2018, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev: "Makedonija ponosno ulazi u NATO i EU"

Premijer Zoran Zaev poručio je građanima da Makedonija ponosno ulazi u NATO i EU i da je "vreme za odluku".

Zaev je u okviru kampanje za septembarski referendum, na kojem građani te bivše jugoslovenske republike treba da potvrde sporazum sa Grčkom o novom imenu, na Fejsbuk profilu poručio da taj sporazum otvara put Makedonije ka članstvu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << NATO i EU.

Inače, u Makedoniji je uveliko u toku kampanja kojom se građani pozivaju da izađu na referendum, 30. septembra i kažu "da" sporazumu sa Grčkom.

S tim u vezi je snimljeno i nekoliko video spotova, koji građane treba da uvere u sve prednosti tog sporazuma prema kojem bi novo ime te države bilo - Republika Severna Makedonija.

Najuticajnija opoziciona VMRO-DPMNE, međutim, još se nije izjasnila o referendumu, a vlast strahuje da bi ta stranka mogla da pozove svoje simpatizere na bojkot, što bi moglo da ugrozi pozitivan ishod izjašnjavanja.

VMRO da se izjasni

Vladajuća SDSM premijera Zorana Zaeva apelovala je danas na lidera Hristijana Mickoskog i predstavnike najuticanije opozicione VMRO-DPMNE da se na predstojećem referendumu o imenu Makedonije izjasne da li su za budućnost zemlje i evrointegracije ili vraćanje u mračnu prošlost kriminala i izolacije.

U saopštenju SDSM, prenose makedonski mediji, poručuje se da 30. septembra građani odlučuju o svojoj budućnosti, članstvu u NATO-u i EU sa očuvanim i ojačanim identitetom .

Uvereni da će građani na predstojećem referendumu glasati za tu bolju budućnost, SDSM poručuje da članstvo u EU i NATO nema alternativu.

Referendum je, kažu, istinska i istorijska prilika za napredak zemlje i stoga pozivaju Mickoskog i VMRO-DPMNE da se izjasne o pitanju referenduma.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Facebook

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ZAEV PORUČIO GRAĐANIMA: Makedonija ponosno ulazi u NATO i EU

Izvor: Večernje novosti, 13.Avg.2018

Premijer Zoran Zaev poručio je građanima da Makedonija ponosno ulazi u NATO i EU i da je "vreme za odluku" Premijer Zoran Zaev poručio je građanima da Makedonija ponosno ulazi u NATO i EU i da je "vreme za odluku". Zaev je u okviru kampanje za septembarski referendum, na kojem...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.