ZELENSKI IZGUBIO SVAKO STRPLJENJE: Ukrajinci su razočarani, Bajden je nešto obećao!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2021, 20:13

ZELENSKI IZGUBIO SVAKO STRPLJENJE: Ukrajinci su razočarani, Bajden je nešto obećao!

On je govorio istog dana kada je održan NATO samit u Briselu

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je danas da od predsednika SAD Džozefa Bajdena želi da čuje jasno "da" ili "ne" kada se radi o davanju plana Ukrajini za pridruživanje NATO-u.

Zelenski je novinarima rekao da je od dobio uveravanja da Bajden neće koristiti Ukrajinu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za cenkanje prilikom susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom ove nedelje, javio je Rojters.

On je pozvao SAD da pruže ekonomsku podršku Ukrajini i apelovao je na Bajdena i Međunarodni monetarni fond da imaju razumevanja za probleme Ukrajine pre nego što pred njega kao predsednika postave, kako je rekao, "nefer" reformske zahteve.

- Ako pričamo o NATO-u i Akcionom planu za članstvo, želeo bih da čujem od Bajdena jasno ''da'' ili ''ne''. Moramo imati jasne datume i procene vezane za Ukrajine - izjavio je Zelenski, dodavši da tu uključuje i što Ukrajina odavno traži.

, a Ukrajina je izrazila razočaranje jer nije pozvana na sastanak.
Pogledaj vesti o: NATO skup,   Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.