ZAPAD NE PRESTAJE DA SE MEŠA U UNUTRAŠNJA PITANJA RUSIJE: Moskva da obustavi vojne aktivnosti kod Ukrajine

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2021, 23:31

ZAPAD NE PRESTAJE DA SE MEŠA U UNUTRAŠNJA PITANJA RUSIJE: Moskva da obustavi vojne aktivnosti kod Ukrajine

G7 i Evropska unija u zajedničkoj izjavi izrazili su duboku zabrinutost zbog koncentrisanja ruskih vojnih snaga na ukrajinskim granicama i na Krimu

Ministri spoljnih poslova zemalja Grupe Sedam (G7) i Evropska unija u zajedničkoj izjavi izrazili su duboku zabrinutost zbog koncentrisanja ruskih vojnih snaga na ukrajinskim granicama i na Krimu i pozvali Rusiju da prestane sa takvim aktivnostima u skladu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa međunarodnim obavezama koje je preuzela.

Ministri spoljnih poslova Kanade, Francuske, Nemačke, Italije, Japana, Velike Britanije i SAD i Visoki predstavnik Evropske unije naglasili su u zajedničkom saopštenju da ovakvo pokretanje ruskih trupa, bez prethodnog obaveštavanja, predstavljaju preteće i destabilizujuće aktivnosti.

Oni su pozvali Rusiju da poštuje principe i obaveze OEBS-a koje je potpisala u pogledu transparentnosti vojnih aktivnosti i da poštuje proceduru utvrđenu u poglavlju III Bečkog dokumenta.

Potpisnici su u zajedničkoj izjavi takođe potvrdili nepokolebljivu podršku i posvećenost nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine u njenim međunarodno priznatim granicama, navodi se u saopštenju Evropske službe za spoljne poslove (EEAS).
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

G7 i EU: Rusija da obustavi vojne aktivnosti kod Ukrajine i na Krimu

Izvor: Blic, 12.Apr.2021

Ministri spoljnih poslova zemalja Grupe Sedam (G7) i Evropska unija u zajedničkoj izjavi izrazili su duboku zabrinutost zbog koncentrisanja ruskih vojnih snaga na ukrajinskim granicama i na Krimu i pozvali Rusiju da prestane sa takvim aktivnostima u skladu sa međunarodnim obavezama koje je preuzela.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.