ZAEV SE UDRUŽIO SA ALBANCIMA! Potpisana koalicija SDSM i BESA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2020, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAEV SE UDRUŽIO SA ALBANCIMA! Potpisana koalicija SDSM i BESA!

Uz makedonsku, albansku i zastave EU i NATO, lideri SDSM i BESA Zoran Zaev i Bilal Kasami potpisali su danas deklaraciju o zajedničkom nastupu na prevremenim parlamentarnim izborima u Severnoj Makedoniji,

Prvi put u istoriji nezavisne Severne Makedonije postignuta je predizborna koalicija između stranaka Makedonaca i Albanaca.

SDSM i BESA se zalažu za negovanje i poštovanje prava svih etničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zajednica, razvoj, kreiranje boljih uslova za sve građane za izgradnju budućnosti ovde, za borbu protiv korupcije i pravedno pravosuđe, a integracija u EU ostaje jedina opcija.

- Naše društvo se menja ka boljem. Vreme podela odlazi u istoriju. Monoetnički koncept kada se stranke obraćaju samo svojima je poražen. U 2016. godini SDSM na izborima je privukao desetak hiljade albanskih glasova. Ali ovo danas je poseban čin, ovo je istorija. Naša vizija je Severna Makedonija koja će biti ekonomski snažna i stabilna zemlja i članica EU i NATO - rekao je Zaev nakon potpisivanja sporazuma o koaliciranju sa albanskom strankom BESA.

On je strankama iz albanskog bloka poručio da kao pobednička koalicija neće dopustiti da budu ucenjivani kroz neprincipijelne zahteve.

- Oni koji žele da nam se priključe treba da poštuju naš program - zaključio je Zaev.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Istorijski trenutak u Skoplju, prva makedonsko-albanska predizborna koalicija

Izvor: RTS, 27.Feb.2020

Socijaldemokratska stranka Makedonije i Pokret Besa potpisali su u Skoplju deklaraciju o zajedničkom nastupu na vanrednim parlamentarnim izborima, čime je stvorena prva makedonsko-albanska predizborna koalicija od osamostaljenja te države. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.