Vulin o izjavi Milanovića: Srbija da ne ide u EU ako to znači zaborav mrtve dece

Izvor: Beta, 24.Maj.2022, 20:15

Vulin o izjavi Milanovića: Srbija da ne ide u EU ako to znači zaborav mrtve dece

Srbija ne treba da ide u EU ako taj put "vodi preko zaborava" mrtve srpske dece, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, komentarišući izjavu predsednika Hrvatske Zorana Milanovića.Povodom današnje izjave Milanovića da će Srbiju na putu ka EU "koštati" podizanje optužnice protiv četvorice hrvatskih oficira za ratne zločine tokom operacije "Oluja" 1995. godine, Vulin je kazao da Srbija treba da preispita opredeljenje za članstvo u EU, prenelo je ministarstvo unutrašnjih poslova."Posle Milanovićevih upozorenja da Srbija treba da razmisli da li će ući u EU ako sudi ubicama srpske dece, Srbija zaista treba da dobro razmisli da li treba da se trudi da uđe u Evropsku uniju po cenu lečenja hrvatskih kompleksa i izvinjavanja za ustaške zločine", naveo je Vulin.On je ocenio da se od Srbije "traži da zbog članstva u EU prećuti ustaške zločine i da mirno sačeka da se ponove".Naveo je da se "prilikom stvaranja prve Jugoslavije, od Srba tražilo da zaborave zločine hrvatskih satnija u Mačvi i odmazde nad Srbima na prostoru današnje Hrvatske", da se "u drugoj Jugoslaviji od Srba tražilo da zaborave Jasenovac", a da je sada "jedan od uslova za članstvo u EU zaboravljanje proterivanja i ubijanja Srba u 'Oluji' i građanskom ratu ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin o izjavi Milanovića: Srbija da ne ide u EU ako to znači zaborav mrtve dece

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Maj.2022

Srbija ne treba da ide u EU ako taj put "vodi preko zaborava" mrtve srpske dece, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, komentarišući izjavu predsednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

"UBIJALI SU SRPSKU DECU U ZBEGU" Reagovanje premijerke Ane Brnabić: "I sada kada Srbija traži da se zločinci kazne, dobijamo pretnje"

Izvor: Blic, 25.Maj.2022, 12:09

Premijerka Ana Brnabić odgovorila je hrvatskim zvaničnicima koji su zapretili blokiranje puta Srbije ka EU ukolio ne budu povučene optužnice protiv hrvatskih oficira odgovornih za smrt srpskih civila u izbegličkoj koloni u akciji "Oluja" 1995. godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.