Predsednik Srbije: Kako objasniti da je neko protiv kažnjavanja ubica dece?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2022, 22:29

Predsednik Srbije: Kako objasniti da je neko protiv kažnjavanja ubica dece?

Kako da objasnimo da se neko protivi da ubice dece budu kažnjene, upitao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući reakcije iz Hrvatske na optužnicu u Srbiji za akciju "Oluja" i izjave hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da će ta optužnica "koštati Srbiju" koja nikada neće uspeti da uđe u EU.

Na konstataciju da su uvek neki problemi sa Hrvatima, Vučić je za TV Pink rekao da on nema nikakve probleme sa njima, čak naprotiv, želi da predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << hrvatske manjine učestvuju u radu buduće vlade, već da neko drugi ima problem sa ratnim zločinima, pa sada preti Srbiji.

"Ja sam naučio na hajku protiv mene, ali sada se preti celoj zemlji", ukazao je Vučić. Podsetio je da u Hrvatskoj pre nekoliko meseci izašli sa pričom da je on (Vučić) tukao zatvorenike u Petrinji, iako nikada čak nije ni bio tamo.

"Zamislite da mi izmislimo o predsedniku neke druge zemlje tako nešto. Mislite da je neko rekao izvinite? Ne, samo su nastavili sa istom vrstom kampanje, misleći da je sve dozvoljeno jer Srbija nikada nije dovoljno mala, neuspešna i slaba, kako bi neki želeli", rekao je Vučić.

Kada je reč o optužnici srpskog tužilaštva za ratne zločine počinjene tokom akcije "Oluja", protiv četiri oficira hrvatske vojske, zbog sumnje da su naredili akciju u kojoj su stradali civili u izbegličkoj koloni, a najviše na Petrovačkoj cesti, Vučić je rekao da niti se mešao u to, niti bi se ikada mešao, ali je, kaže, ponosan na činjenicu da će preživeli imati nadu da će pravda makar delimično biti zadovoljena.

"Kako da objasnimo da se neko protivi da ubica dece budu kažnjena? Hoćete da životi te nevine dece, brata i sestre Rajić, budu bačeni zato što je nekome palo na pamat da baca granate, bombe, i ubija decu. Da nisu nekome pretili idući Petrovačkom cestom, u zbegu, da se spasu i žive normalno. Oni su tada imali 11 i 9 godina, a niste se setili da kažete nešto o tom zločinu", rekao je Vučić.

On je podsetio na izjavu hrvatskog advokata Anta Nobila da u Hrvatskoj za to nije poveden postupak, i konstatovao je da onda, naravno, Srbija kriva, jer je, valjda, dozvoljeno ubijati decu, ali ne i pokrenuti postupak zbog toga.

"Nećete dati Srbiji u EU, nećete da date Švedskoj i Finskoj u NATO.…Videćemo, vi ste veliki i moćni… Mi volimo EU, strašno nam je važna, ali devetogodišnje i jedanaestogodišsnje dete mnogo su nam važniji od svakog NATO, EU i svega drugog", poručio je predsednik Srbije.

Dodao je da nema nijednu težu reč za Hrvatsku.

"Mi ćemo da radimo svoj posao, oni svoj, ali da ih umoljavamo, da puzimo i klečimo, ne pada mi na pamet. Dok sam predsednik Srbije taj film nećete gledati. Mi vas poštujemo, ali to znači da ko je ubijao decu, za to mora da odgovara", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabić: Evropska vrednost nije štićenje ubica dece i starih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2022, 13:05

Evropska vrednost nije štićenje ubica dece i staraca, a nije ni pretnja onima koji traže pravdu, poručila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić povodom reakcija iz Hrvatske na optužnicu u Srbiji za akciju ''Oluja'' i poruka da će ta optužnica ''koštati Srbiju'' i da nikada neće uspeti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.