Vučić medju govornicima na godišnjoj konferenciji AIPAC-a u Vašingtonu

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Feb.2020, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić medju govornicima na godišnjoj konferenciji AIPAC-a u Vašingtonu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće među govornicima na godišnjoj konferenciji Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove (AIPAC) koja će od 1. do 3. marta biti održana u Vašingtonu.

Godišnjom konferencijom AIPAC u Vašingtonu promoviše se partnerstvo SAD i Izraela, a skupu prisustvuje više od 18.000 proizraelskih Amerikanaca, više od dve trećine članova Kongresa SAD, više od 3.600 >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << studenata, više od 275 delegacija sinagoga i članovi AIPAC iz cele zemlje, navodi se na sajtu te lobi grupe.

Učešće na predstojećoj konferenciji potvrdili su, između ostalih, potpredsednik SAD Majk Pens, američki državni sekretar Majk Pompeo, milijarder i potencijalni kandidat demokrata na novembarskim predsedničkim izborima u SAD Majkl Blumberg, austrijski kancelar Sebastijan Kurc, predsednica Estonije Kersti Kaljulaid, predsednik Kolumbije Ivan Duke Markes, bivši kanadski premijer Stiven Harper.

Gostujući na televiziji O2, Vučić je danas rekao da je njegovo učešće na konferenciji "veliko priznanje" za Srbiju.

"Mi smo mnogo toga uradili u bratstvu sa jevrejskim narodom, mnogo toga smo pokazali donošenjem različitih zakona, vlada usvaja deklaraciju o antisemitizmu. Jedna smo od retkih zemalja u svetu koja je pokazala kakav ima odnos prema holokaustu i antisemitizmu", kazao je Vučić.

On je rekao da će u Vašingtonu razgovarati "i o svim drugim temama" i naveo da će se "boriti za nešto povoljniju poziciju Srbije" u rešavanju kosovskog pitanja.

"Oni neće promeniti stav po pitanju Kosova. Suviše smo mi mali za SAD, Nemačku, Englesku i Francusku da bi oni menjali stav po tom pitanju. Da li možemo da dobijemo nešto više, da popravimo položaj Srbije, to je ono što možemo da radimo", kazao je Vučić.

On je naveo da će na skupu biti i specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore Srbije i Kosova Ričard Grenel i savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Robert O'Brajen, i dodao da nije isklučena mogućnost učešća i predsednika SAD Donalda Trampa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić među govornicima na godišnjoj konferenciji AIPAC-a u Vašingtonu

Izvor: Danas, 26.Feb.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće među govornicima na godišnjoj konferenciji Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove (AIPAC) koja će od 1. do 3. marta biti održana u Vašingtonu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.