Vučić: U Moskvi sa Putinom prioritetno o KiM

Izvor: Vesti-online.com, 30.Sep.2018, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: U Moskvi sa Putinom prioritetno o KiM

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će tokom sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, kroz nekoliko dana u Moskvi, razgovarati o svim važnim pitanjima za Srbiju, a da će prioritet u razgovoru biti situacija na Kosovu i Metohiji.

Dodao je i da su tokom dana o svemu što se zbiva obavešteni i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ruski ambasador, kao i ambasador SAD i drugi važni ambasadori.

Na pitanje da li će od Putina tražiti pomoć ruske vojske, kao što je to svojevremeno tražila sirijska vlada, Vučić je istakao da bi voleo da Srbija, uz poštovanje za građane Sirije, bude mirna zemlja, uspešne ekonomije, zemlja budućnosti, a ne da bude pretvorena u pakao.

- Ne bih voleo da se veliki ratni sukobi odigravaju na našoj teritoriji i zato ću dati sve od sebe da se mir sačuva - podvukao je.

Naveo je da nema sumnje da će obavestiti predsednika Rusije o svemu što se zbiva i tražiti njegovu podršku u svim međunarodnim forumima, ali i ukazati na licemerje sa kojim se na dnevnom nivou suočavamo i zatražiti savet od njega.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Peskov: Rano je govoriti da li će Rusija pomoći Srbiji

Izvor: RTS, 30.Sep.2018

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je suviše rano govoriti o tome da li će Rusija pružiti pomoć Srbiji nakon zaoštravanja situacije na Kosovu. . "Prvo treba da se održi sastanak" predsednika Rusije i Srbije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.