Vučić: Odgovor države biće žestok

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2013, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Odgovor države biće žestok

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sramni napad na pripadnike Euleksa zapravo uperen protiv Srbije i srpskog naroda i poručio da će odgovor države biti žestok.

Sramni napad na pripadnike Euleksa: Aleksandar Vučić

 

"To je pokušaj da se pokvari sve ono što je Srbija ostvarila u prethodnom periodu. Srbija nema pravo da ćuti i dopusti teroristima i ekstemistima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da misle da su oni ti koji mogu da upravljaju Srbijom" rekao je Vučić.

 

Vučić je rekao da je ovlašćen u ime predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Bugarskoj, da osudi zločinački akt ubistva litvanskog pripadnika Euleksa.

 

"Napad je uperen protiv srpskog naroda i Srbije i predstavlja njenu sramotu! Odgovor će biti žestok", zaključio je vicepremijer.

 

"Srbija će, koliko može, pomoći u istrazi, a oni koji misle da takva nedela mogu da prođu treba da znaju da nikada neće imati skrovište na teritoriji Srbije", poručio je Vučić.

 

Vulin: Odgovorni za ubistvo vojnika biće kažnjeni

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin izjavio je da je motiv napada na pripadnike Euleksa na Kosovu pokušaj destabilizacije pokrajine i sprečavanje izlaska na lokalne izbore. Vulin je za RTS rekao da je stav Vlade Srbije jasan - da će napadač biti pronađen i procesuiran.

"Napad je u interesu onog ko hoće da izvrši potpunu destabilizaciju ne samo severa Kosova i Metohije, već čitavog regiona, sprečavanja izbora i mogućnosti Srbima da preuzmu sudbinu u svoje ruke, izazivanje nasilja koje posle ovog može da se desi", rekao je Vulin i ocenio da "niko u svetu" nije pomislio da kaže da Srbija stoji iza napada ili da u osudi nije iskrena i dodao da napad ne može da utiče na konačno sprovođenje briselskog sprazuma Beograda i Prištine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.