Vučić: Odgovor na napad biće žestok

Izvor: B92, 19.Sep.2013, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Odgovor na napad biće žestok

Beograd -- Aleksandar Vučić izjavio da je napad na pripadnike Euleksa zapravo uperen protiv Srbije i srpskog naroda i poručio da će odgovor države biti žestok.

"To je pokušaj da se pokvari sve ono što je Srbija ostvarila u prethodnom periodu. Srbija nema pravo da ćuti i dopusti teroristima i ekstemistima da misle da su oni ti koji mogu da upravljaju Srbijom", rekao je prvi potpredsednik Vlade.

Vučić je rekao da je ovlašćen u ime predsednika Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tomislava Nikolića, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Bugarskoj, da osudi zločinački akt ubistva litvanskog pripadnika Euleksa.

"Napad je uperen protiv srpskog naroda i Srbije i predstavlja njenu sramotu", rekao je Vučić. "Odgovor će biti žestok", zaključio je potpredsednik vlade.

Ako je neko mislio, rekao je, da će terorističkim aktom uspeti da zaustavi procese koji su započeti, "ako su mislili da će time da uplaše državu, ljude koji žele da izađu na izbore i normalne ljude na svojim ognjištima, grdno su se u tome prevarili", dodao je on.

"Srbija će, koliko može, pomoći u istrazi, a oni koji misle da takva nedela mogu da prođu treba da znaju da nikada neće imati skrovište na teritoriji Srbije", poručio je Vučić.

Napad je oštrim rečima osudio i premijer Srbije Ivica Dačić, koji je izjavio da napad na Euleks na severu Kosova predstavlja ekstremistički, a ne patriotski akt, koji nanosi štetu Srbiji u celini.

"To nije pucanje u Euleks, već u budućnost srpskog naroda na KiM, u budućnost Srbije i njenih građana. Napad na Euleks i Kfor? Kakva je perspektiva srpskog stanovništva na Kosovu pod tim uslovima? Oni koji su to uradili su neprijatelji Srbije", poručio je Dačić.

Prema Dačićevim rečima, ovakvo "ekstremističko ludilo", kojeg ima na svim stranama, može opasno da ugrozi mir, stabilnost i bezbednost na Kosovu.

"To je velika šteta za interese Srbije, pre svega srpskog naroda na Kosovu i vlada najoštrije osuđuje taj akt", rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa češkim ministrom spoljnih poslova Janom Kohoutom.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Odgovor držžave na napad na Euleks biće žžestok

Izvor: Blic, 19.Sep.2013

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sramni napad na pripadnike Euleksa zapravo uperen protiv Srbije i srpskog naroda i poručio da će odgovor države biti žestok. .."To je pokušaj da se pokvari sve ono što je Srbija ostvarila u prethodnom periodu. Srbija nema...

Nastavak na Blic...

Lekari misle da poklon nije mito

Izvor: Politika, 19.Sep.2013

Direktor Kliničkog centra Srbije misli da se samo velikim platama može sprečiti „mala” korupcija..Iznos od 300 evra, koliko građani označavaju kao najnižu „tarifu” datu lekaru da bi njihov bližnji dobio bolju pažnju i sigurnije lečenje, već dugo se naziva „malom” korupcijom. Aleksandar...

Nastavak na Politika...

Guzenbauer u Vladi, poboljšati imidž Srbije

Izvor: Politika, 20.Sep.2013, 12:24

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa Alfredom Guzenbauerom, bivšim austrijskim kancelarom, koji će biti angažovan kao savetnik Vlade Srbije za pitanja evropskih integracija...„Moja želja je da pomognem potpredsedniku Vučiću i Vladi da poboljšaju...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.