Vučić: Merkel mi je rekla zovi, ako bude nekih problema

Izvor: N1 televizija, 13.Apr.2018, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Merkel mi je rekla 'zovi, ako bude nekih problema'

Predsednik Srbije Aleksandr Vučić izjavio je, posle razgovora sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, da što se tiče Kosova za Srbiju nema dobrog rešenja.

"Kompromis podrazumeva da i jedni i drugi budemo pomalo nezadovoljni ili pomalo zadovoljni, ali to znači mnogo bolju budućnost za nas", rekao je Vučić novinarima u Berlinu.

Vučić je poručio građanima da neće biti lako u budućnosti u >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << političkom smislu što se tiče Kosova i Metohije, ali da je zadovoljan razumevanjem koje je danas dobio u Berlinu.

Naveo je i da kancelarka Merkel insistira da se mir i stabilnost čuvaju, po svaku cenu, kao i da se složila da je u pogledu pitanja Kosova neophodno postizanje kompromisnog rešenja.

Vučić je istakao da je najveći deo razgovora sa Merkel bio na temu Kosova i Metohije i da je veoma zadovoljan, jer je nemačka kancelarka želela da sasluša "naše argumente".

On je podsetio da je Nemačka priznala nezavisnost Kosova još 2008. ali da je danas mogao da iznesemo stavove Srbije i otvoreno govori o hapšenju šefa Kancelarije Vlade Sbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i neophodnosti postizanja kompromisnog rešenja.

Ono na čemu je Merkel insistirala je da se mir stabilnost čuvaju po svaku cenu, da ne bude incidenata i provokacija, rekao je Vučić.

"Čak mi je u jednom trenutku rekla 'možeš da me pozoveš kad hoćeš', ako bude bilo kakvih problema, da je pozovem da smirimo situaciju", rekao je on, naglasivši da je Nemačka apsolutno za očuvanje stabilnosti na Balkanu.

Prema rečima Vučića, razgovarali su i o bilateralnim odnosima, konstatovali da su na visokom nivou, zasnovani na poverenju, ekonomskim, koji su nikad snažniji i pristupanju Srbije Evropskoj uniji

Nemačka će pružiti podršku Srbiji na evropskom putu, ali je veoma važno da mi pokušavamo da rešavamo probleme, naveo je Vučić..

"Sasvim izvesno je da Nemačka ne želi još zemalja u Evropi koje će da nose sa sobom teritorijalne ili neku drugu vrstu problema", rekao je Vučić.

Merkel je na konferenciji za novinare uoči sastanka sa Vučićem, izjavila da veruje da će taj susret doprineti da se pronađe rešenje za pitanje Kosova, bez obzira koliko može biti teško.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.