Izvor: Nezavisne Novine, 13.Apr.2018, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Merkel insistira na očuvanju mira i stabilnosti

BERLIN - Kancelarka Angela Merkel insistira, a mi smo apsolutno saglasni, da se mir i stabilnost moraju očuvati po svaku cenu, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poslije razgovora sa kancelarkom u Berlinu i istakao da mu je rekla da može da je pozove ako je potrebno.

Dogovorili su se, kaže, da u okviru EU nastave da rade na pronalasku rješenja.

"Jer, rešenje je uvek bolje nego da rešenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nema, bolje je od svakog konflikta, makar i zamrznutog", rekao je Vučić novinarima.

"Da li tu postoje neke hitne stvari? Ne, nema ih. Ne postoji ništa važnije od očuvanja mira i stabilnosti", dodao je Vučić.

Vučić je istakao da je veoma zadovoljan razumijevanjem na koje je naišao i poštovanjem koje Srbija uživa kod kancelarke.

Ono na čemu je i kancelarka insistirala, kaže, to je da se mir i stabilnost moraju sačuvati po svaku cijenu.

Možeš da me pozoveš kad hoćeš, rekla je Merkel Vučiću i primijetila da on ne koristi tu priliku, naveo je Vučić i dodao da je rekao kancelarki da ne želi još i on da je uznemirava.

"Veoma sam zadovoljan što je htela ne samo da nas čuje, već i sasluša naše stavove", rekao je predsjednik podsećajući da je Njemačka priznala nezavisnost Kosova.

Predsednik Srbije prenio je danas novinarima u Berlinu da mu je njemačka kancelarka Angela Merkel rekla da bi bilo veoma važno da Srbija prisustvuje Samitu EU i Zapadnog Balkana, u maju u Sofiji.

"Ja sam objasnio sve, kako to ide i na koji način, kao i da bi taj Samit bez Srbije značio štetu i problem za Srbiju i da to mi sebi ne možemo da dopustimo", rekao je Vučić.

Kako kaže, rekao joj je da se nada da će doći u Sofiju i da će Srbija tamo biti predstavljena, a da o formalnim pitanjima nisu razgovarali.

"Zamislite da dođu sve zemlje EU, jer će i sa Španijom da naprave neki dogovor, i da dođu predstavnici Prištine i svih sa Zapadnog Balkana... Kakva bi to šteta i koliko bi loše bilo za Srbiju. Svakako ćemo biti predstavljeni na, nadam se, najvišem nivou", rekao je Vučić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.