Vučić: EU da kaže zbog čega nisu otvorena prva poglavlja

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Maj.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: EU da kaže zbog čega nisu otvorena prva poglavlja

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da EU treba da kaže zbog čega još nisu otvorena prva poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom, ocijenivši da bi razlog moglo biti pitanje vlasništva nad jezerom Gazivode.

Vučić je najavio da će danas sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom razgovarati o tome šta je Srbija do sada uradila, kao i rezulte dijaloga sa Prištinom, ističući "da je sve pitanje dijaloga >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sa Prištinom".

On je novinarima u pauzi skupa "Rijaliti ček", koji je organizovao Savjet stranih investitora u Srbiji, rekao da briselski sporazum ne može biti argument za odlaganje otvaranja poglavlja, jer je Srbija iz tog sporazuma sve ispunila.

"Nemojte da nam kažete da poglavlja nisu otvorena zbog briselskog sporazuma. Šta je to što Srbija iz tog sporazuma nije ispunila? Kažite lepo da je problem u nečem drugom, neka pitaju što neću da dam 100 odsto Gazivoda. Ne dam! Neka kažu da zbog toga nema otvaranja", istakao je Vučić.

On je rekao i da je Beograd nudio odnos od 50 - 50 odsto vlasništva nad Gazivodama, ali da Priština to nije prihvatila, dodajući da je iz briselskog sporazuma ostalo šest od 15 tačaka, koje se odnose na zajednicu srpskih opština.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.