Vučić: Neka kažu da nema poglavlja, ja Gazivode ne dam

Izvor: Vesti-online.com, 07.Maj.2015, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Neka kažu da nema poglavlja, ja Gazivode ne dam

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sa komesarom za proširenje EU Johanesom Hanom razgovarati o tome šta je konkretno razlog za neotvaranje poglavlja u pregovorima Srbije i EU, poručivši da to sigurno nije zbog Briselskog sporazuma, za koji tvrdi da je naša strana sve implementirala.

On je novinarima u pauzi konferencije Saveta stranih investitora "Rijaliti ček" rekao da još nije formirana Zajednica srpskih opština, na čijem formiranju on >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << insistira od početka.

Navodeći da će Hanom razgovarati o tome šta je Srbija do sada uradila, premijer je primetio da je sve pitanje dijaloga sa Prištinom, te poručio:

- Nemojte da nam kažete da poglavlja nisu otvorena zbog Briselskog sporazuma, šta je to što Srbija iz tog sporazuma nije ispunila.

- Kažite lepo da je problem u nečem drugom, što nećeš da daš 100 odsto Gazivoda, ja neću da dam. Neka kažu da zbog toga nema otvaranja - poručio je premijer.

Vučić je rekao i da je Beograd nudio 50-50 odsto odnos vlasništva, ali da Priština to nije prihvatila, dodajući da je iz Briselskog sporazuma ostalo šest od 15 tačaka i ponovio da se one tiču ZSO.

- Uradili smo i ono što je najteže za Srbiju, a to je plan o pravosuđu i to smo potpisali - poručio je Vučić.

Premijer Srbije izjavio je da najveći problem u Srbiji predstavlja privatizacija i da nije siguran kako će uspeti da se izbore sa tim, s obzirom da ne postoji dovoljna podrška za taj posao.

 - Najveći problem je onaj sa kojim će se suovacati Sertić, to je pitanje privatizacije i pitanje naše svesti i licemerja koji nas vode dotle da svaki put neko može da vam kaze "zašto dajete pare Simpu ili Jumku", a kad se pojave na ulici svi će da ih podrže i da kazu vlada mora da im da pare - rekao je Vučić.

Premijer je istakao i da je prihvatio sugestiju MMF, iako smatra da to donosi političku štetu, ali da su bili u pravu time što su insistirali da se neće odlagati odlazak kompanija u stečaj.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Ne dam Gazivode!

Izvor: Mondo, 07.Maj.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će večeras sa komesarom za proširenje EU Johanesom Hanom razgovarati o tome šta je konkretno razlog za neotvaranje poglavlja u pregovorima Srbije i EU...Foto: screenshot,YouTube Jezero Gazivode..On je poručivši da to sigurno nije zbog Briselskog...

Nastavak na Mondo...

Vučić: Poglavlja u septembru, možda u junu, možda ni tada

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Maj.2015

Premijer Aleksandar Vučicć izjavio je danas da očekuje otvaranje poglavlja u pregovorima sa EU najkasnije u septembru, da će se boriti da to bude u junu, ali da naravno to ne može da garantuje..."Vi znate da sam ja pesimističan čovek i očekujem da to bude najkasnije u septembru, nadam se u junu,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Vučić: Neka kažu da nema poglavlja jer ne dam Gazivode

Izvor: Prva.rs, 07.Maj.2015

On je novinarima u pauzi konferencije Saveta stranih investitora "Rijaliti ček" rekao da još nije formirana Zajednica srpskih opština, na čijem formiranju on insistira od početka.. Navodeći da će večeras s Hanom razgovarati o tome šta je Srbija do sada uradila, premijer je primetio da je sve...

Nastavak na Prva.rs...

Vučić: Ostalo da se reši pitanje ZSO

Izvor: RTS, 07.Maj.2015

Nema primedbi EU na ekonomske reforme, a što se tiče pojedinih pitanja oko Kosova, ostalo je da se reši pitanje Zajednice srpskih opština, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa evropskim komesarom Johanesom Hanom. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.