Više od 50 kandidata u trci za predsednika Ukrajine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2019, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 50 kandidata u trci za predsednika Ukrajine

Više od 50 osoba do sada je prijavilo kandidaturu za predsednika na predstojećim izborima u Ukrajini i podnelo dokumentaciju ukrajinskoj Centralnoj izbornoj komisiji, saopštila je danas pres služba komisije za TAS S.

Od 56 pristiglih kandidatura za predsednika Centralna izborna komisija je odbila 12, navodi se u saopštenju.

Među onima čije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su kandidature prihvaćene su glumac Vladimir Zelenski, bivša premijerka Julija Timošenko, Anatolij Gričenko bivši ministar odbrane i lider partije Građanske incijative i Judij Bojko iz Opozicionog bloka - Za život.

Izbori za predsednika Ukrajine zakazani su za 31. mart 2019.

Tokom ove kampanje kandidovao se rekordan broj ljudi za predsednika. Na izborima 2014. godine bilo je 23 kandidata, dok je 2010. godine 18 kandidata konkurisalo za predsednika, podseća agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više od 50 kandidata za predsjednika Ukrajine

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Feb.2019

KIJEV - Više od 50 osoba dosad je prijavilo kandidaturu za predsjednika na predstojećim izborima u Ukrajini i podnijelo dokumentaciju ukrajinskoj Centralnoj izbornoj komisiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

POČELA PREDIZBORNA TRKA: Više od 50 kandidata juriša na mesto predsednika Ukrajine!

Izvor: Kurir, 01.Feb.2019

Više od 50 osoba do sada je prijavilo kandidaturu za predsednika na predstojećim izborima u Ukrajini i podnelo dokumentaciju Centralnoj izbornoj komisiji.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.