Vilijamson: Istraga o svim zločinima nad Srbima

Izvor: Politika, 18.Okt.2012, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilijamson: Istraga o svim zločinima nad Srbima

BEOGRAD – Glavni tužilac specijalnog istražnog tima Evropske komisije za ispitivanje trgovine ljudskim organima na Kosovu i Metohiji Klint Vilijamson preneo je danas predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da njegova istraga neće biti ograničena samo na trgovinu organima, već će obuhvatiti sve zločine počinjene nad Srbima, koji su opisani u izveštaju Dika Martija.

Kako je saopšteno iz Nikolićevog kabineta >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nakon sastanka, Vilijamson je informisao Nikolića o dosadašnjem toku istrage i o problemima koji prate istražni postupak, a predsednik Srbije je izrazio punu podršku Vilijamsonu u njegovoj nameri da istraži zločine koji su vršeni nad Srbima.

Nikolić je posebno istakao da Srbija mnogo očekuje od te istrage i da je zbog toga spremna da ostvari apsolutnu saradnju sa specijalnim istražnim timom.

Nikolić i Vilijamson saglasili su se da je od izuzetne važnosti za Srbiju, za stabilnost regiona, a pre svega za porodice žrtava, da se istraga sprovede neometano, u potpunosti i da se počinioci tih gnusnih zločina privedu licu pravde.

Zbog toga ceo postupak treba izvesti krajnje pažljivo, uz maksimalno angažovanje vlada zemalja u regionu oko zaštite svedoka i omogućavanja nesmetanog rada specijalnom istražnom timu, složili su se Nikolić i Vilijamson.

Tanjug

objavljeno: 18.10.2012.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Puna podrška timu Klinta Vilijamsona

Izvor: RTS, 18.Okt.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao u Beogradu sa specijalnim tužiocem Klintom Vilijamsonom i izrazio podršku nameri njegovog istražnog tima da ispita zločine nad Srbima. Vilijamson rekao da će njegova istraga obuhvatiti sve zločine počinjene nad Srbima, koji su opisani u izveštaju...

Nastavak na RTS...

Williamson i Nikolić o istrazi po navodima Dicka Martya

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Okt.2012

Glavni tužilac specijalnog istražnog tima Evropske komisije za ispitivanje trgovine ljudskim organima na Kosovu Clint Williamson  prenio je danas predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da njegova istraga neće biti ograničena samo na trgovinu organima, već će obuhvatiti sve zločine, koji su opisani...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Pozitivna ocena sastanka sa Vilijamsonom

Izvor: RTS, 19.Okt.2012, 09:58

Još ne postoji sud pred kojim će se voditi postupak u slučaju trgovine organima na Kosmetu, ali je međunarodno sudsko veće realna opcija, izjavio zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić. Tim Klinta Vilijamsona jedini koji može da dođe do rezultata u tom slučaju, rekao Vekarić za RTS....

Nastavak na RTS...

Klint Vilijamson doputovao u Beograd

Izvor: Vostok.rs, 19.Okt.2012

19.10.2012. -..Šef Euleksovog specijalnog tima za istragu o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji i severu Albanije, Klint Vilijamson, nalazi se u višednevnoj poseti Srbiji gde se susreo sa premijerom i ministrom policije Ivicom Dačićem i predsednikom Tomislavom Nikolićem. Tema razgovora...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.