Važan razgovor Fidana i Blinkena: F-16 za Tursku, situacija u Gazi...

Izvor: B92, 06.Jan.2024, 15:19

Važan razgovor Fidana i Blinkena: F-16 za Tursku, situacija u Gazi...

Američki državni sekretar Entoni Blinken doputovao je danas u Istanbul gde je sa turskim Hakanom Fidanom razgovarao o nizu bilateralnih i regionalnih tema.

Razgovor je uključivao aktuelnu situaciju u Pojasu Gaze, proces turske ratifikacije prijema Švedske u NATO i američko odobrenje turske kupovine borbenih aviona F-16.

Sastanak dvojice ministara, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a potom i susret širih delegacija dve zemlje održan je u istanbulskoj palati Vahdetin i trajao je oko dva sata, prenosi Anadolija.

“Na sastanku su ministri razgovarali o ratnoj i humanitarnoj krizi u Gazi, procesu pridruživanja Švedske NATO-u, bilateralnim i regionalnim pitanjima“, saopštilo je tursko Ministarstvo spoljnih poslova na društvenoj mreži X.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan takođe je održao sastanak sa Blinkenom u Istanbulu. Turska je prva stanica Blinkenove višednevne turneje u okviru koje će do 11. januara posetiti i Grčku, Jordan, Katar, Ujedinjene Arapske Emirate, Saudijsku Arabiju, Izrael, Zapadnu obalu i Egipat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Blinken danas u Jordanu u nastojanju da se izbegne širenje rata u Gazi

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jan.2024, 11:37

Državni sekretar SAD Entoni Blinken nastavlja danas u Jordanu posetu regionu Bliskog istoka u nastojanju da se po svaku cenu spreči širenje rata u Pojasu Gaze.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.