VUČIĆ ZA KURIR: Drago mi je da je Panićeva majka Smilja dočekala pravdu!

Izvor: Kurir, 09.Sep.2014, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ ZA KURIR: Drago mi je da je Panićeva majka Smilja dočekala pravdu!

Osumnjičeni Nikica Ristić (39) pripadnik je niškog odreda Žandarmerije, koja je tog dana intervenisala na protestnom skupu zbog hapšenja Radovana Karadžića, i već je u pritvoru

BEOGRAD - Član niškog odreda Žandarmerije Nikica Ristić (39) uhapšen je juče zbog ubistva Ranka Panića (41) iz Mladenovca, koji je preminuo 15. avgusta 2008. godine posle krvničkog prebijanja na mitingu Srpske radikalne stranke 29. jula u Beogradu zbog hapšenja Radovana Karadžića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
- Veoma je važno da svi znaju da se zločin u Srbiji ne isplati i da je pravda spora, ali dostižna. Nijedan zločin ne sme ostati nekažnjen i nerasvetljen, pa i ubistvo Ranka Panića. Drago mi je što je majka Smilja dočekala pravdu - rekao je premijer Aleksandar Vučić za Kurir.

Osumnjičeni Ristić priveden je juče oko 16 sati, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je sinoć da je on u pritvoru koji mu je odredio sud.

Nema nedodirljivih

- To samo pokazuje da neće biti nedodirljivih i da smo spremni da razotkrijemo sve koji su se ogrešili o zakon. Mi hoćemo da sva dela, bez obzira na to da li su počinjena 2008, 2010. ili 2012. razotkrijemo i da na takav način pokažemo da policija zaslužuje poštovanje njenih građana - rekao je Stefanović.

HRONOLOGIJA

Umro u bolnici

- 29. jula 2008 - Ranko Panić pretučen

- 30. jula 2008 - došao u Urgentni centar

- 15. avgusta 2008 - preminuo u bolnici

- 2. septembar 2008 - obdukcija - kobni udarac u stomak

- 3. septembar 2008 - formirana radna grupa MUP

ČINJENICE

Ovo je Ranko Panić

- Rodom iz Korenice u Hrvatskoj

- Borio se četiri godine u ratu u Krajini

- Cenio je Karadžića i Mladića

- Posle „Oluje“ se preselio u Mladenovac

- Radio kao magacioner u mlekari

- Bio je oženjen Mirjanom Vujičić

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.