Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Ranka Panića

Izvor: RTS, 08.Sep.2014, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Ranka Panića

Zbog sumnje da je ubio Ranka Panića, uhapšen žandarm iz Niša, Nikica Ristić, rekao je ministar Nebojša Stefanović, gostujući u emisiji "Oko" na RTS-u. Panić je preminuo od posledica prebijanja tokom protesta SRS-a u Beogradu zbog hapšenja Radovana Karadžića.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da se Ristić nalazi u pritvoru koji mu je odredio sud.

"Policija je privela žandarma Nikicu Ristića, koji je osumnjičen za ubistvo Ranka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Panića 2008. godine. To samo pokazuje da neće biti nedodirljivih i da smo spremni da razotkrijemo sve one koji su se ogrešili o zakon", rekao je Stefanović u emisiji "Oko".

"Mi hoćemo da sva dela, bez obzira na to da li su iz 2008. ili 2010, 2012, razotkrijemo i da na takav način pokažemo da policija zaslužuje respekt svojih građana", istakao je ministar.

Ministar Stefanović nije želeo da izlazi sa pojedinostima te istrage, ali je rekao da je posebno ponosan što ništa o toj temi nije "iscurilo" u javnost.

"Radili smo jednu veoma dobru i čvrstu istragu koja je bila potpuno zatvorena i gde su ljudi radili profesionalno i tek kada smo napravili rezultat – izašli smo u javnost", naveo je Stefanović.

Ranko Panić je teško povređen u sukobima tokom protesta zbog hapšenja Radovana Karadžića koji je Srpska radikalna stranka organizovala u Beogradu 29. jula 2008. godine.

Panić je sa teškim telesnim povredama primljen u Urgentni centar dan kasnije, a preminuo je 15. avgusta.

Lekari su utvrdili da je zadobio teške povrede prilikom udarca u stomak, zbog čega mu je puklo debelo crevo.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Panića

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Sep.2014

BEOGRAD - Pripadnik niškog odreda Žandarmerije Nikica Ristić uhapšen je danas zbog sumnji da je ubio Ranka Panića /41/ iz Mladenovca 29. jula 2008. godine u Beogradu tokom protestnog mitinga Srpske radikalne stranke /SRS/ organizovanog zbog hapšenja Radovana Karadžića..."Zbog sumnje da je ubio...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.