VUČIĆ U BRISELU Sastao se sa predsednicom EK, komesarom za proširenje i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine

Izvor: Press, 26.Jun.2020, 12:46

VUČIĆ U BRISELU Sastao se sa predsednicom EK, komesarom za proširenje i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je zvaničnu posetu Briselu sastankom sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, a potom se sastao i evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem, kao i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.
Foto:blic
Fon der Lajen >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je pred sastanak sa srpskim predsednikom koji je počeo oko 9 časova u sedištu Evropske komisije u Briselu ocenila da je to će biti važna prilika da se razgovara o reformama na EU putu i dugoročnom oporavku regiona.

Teme razgovora bile su podrška Evropske komisije Srbiji na putu evrointegracija i u borbi proti posledica COVID19, izveštaj o napretku koji Komisija sprema za jesen za Srbiju i sve zemlje u procesu pristupnjanja kao i evropski ekonomsko investicion paket za region.
Nakon sastanka sa predsednicom Evropske komisije Vučić se, nešto pre 11 sati, sastao i sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem.

Vučić se Lajčkom sasto i početkom nedelje u Beogradu. Tom prilikom, Lajčak je naveo da očekuje da se dijalog nastavi u julu i da, kao posrednik, nije tu da bilo koga prisiljava na dogovor koji ne žele, već da pomogne da se postigne održivo rešenje prihvatljivo za "sve strane".
Svoju posetu Briselu predsednik Srbije završiće oko 16 časova sastankom sa predsednikom Evropskog saveta Šarl Mišelom.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.