VUČIĆ O RAZGOVORU SA PUTINOM: Otkrio šta očekuje, najavio tri aspekta razgovora, dva će biti ključna!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2022, 15:43

VUČIĆ O RAZGOVORU SA PUTINOM: Otkrio šta očekuje, najavio tri aspekta razgovora, dva će biti ključna!

Biće mnogo važnih tema za razmatranje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će pričati u sredu ili četvrtak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, i otkrio šta očekuje.

- Prvo očekujem pristojan i kulturan razgovor. Tri su aspekta tog razgovora. Najvažnije za nas su količine, cena i sigurnost snabdevanja. Prva dva aspekta su ključna, a treći ne zavisi samo od Rusa i od nas, već i od Bugara. Sa Mađarima sam pričao o tome, mi smo za sada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sigurni. Ali kada sve to imate morate da napunite svoja skladišta, i ovo što smo zakupili u Mađarskoj. Moramo da vodimo računa o tome, posebno zbog decembra i januara. Nemamo više dovoljno uglja i hidropotencijala - dodao je on.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić najavio da će iduće nedelje razgovarati sa Putinom o gasu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Maj.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će 25. ili 26. maja razgovarati telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o snabdevanju Srbije gasom. On je za televiziju Pink rekao da očekuje dobar razgovor sa Putinom Rusije o novom gasnom aranžmanu. "Tu su tri najvažnija aspekta količine,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.