VIDEO: Dok su se glumci zahvaljivali, organizatori im uzeli Oskara

Izvor: B92, 27.Feb.2017, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Dok su se glumci zahvaljivali, organizatori im uzeli Oskara

Dok se ekipa filma "La la land" radovala na sceni "Kodak" teatra, zahvaljivala porodici, prijateljima, deci ....za umetničko dostignuće- organizatori sinoćnje dodele Oskara shvatili su da je došlo do greške. Oskara za najbolji film osvojio je film "Mesečina", a nagrade su potom razmenile ekipe ova dva ostvarenja. Ovakvu sccenu do sada niko nije video na svečanoj dodeli nagrade " >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Oskar".

U skoro savršenoj dodeli na kraju je ipak došlo do velike brljotine: Fej Danavej, koja je sa Vorenom Bitijem dodeljivala nagradu za najbolji film, pogrešno je pročitala da je dobitnik "La La Land". I dok su reditelj Dejmijen Šazel i ekipa držali svoje govore i počeli da slave, njihov producent Džordan Horovic ih je prekinuo rekavši da je došlo do greške i da je "Mesečina" najbolji film.

Voren Biti je potom dodao da je dobio koverat sa imenom Eme Stoun i filma "La La Land", pa se zbunio i na trenutak zastao, pruživši Fej da pročita dobitnika. Do zabune je očigledno došlo jer za svakog pobednika postoje dve koverte pa je Bitiju i Danavej dat onaj za najbolju glavnu glumicu, a ne za film.

Reditelj Beri Dženkins i ekipa "Mesečine" prvo nisu mogli da veruju šta se dešava a onda je Dženkins rekao:

"Čak ni u mojim snovima ovo se nije desilo. Dođavola sa snovima".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.