(VIDEO) DA SE NAJEŽIŠ: Na hiljade Moskovljana skandiralo Maršu na drinu Vojnog orkestra Niš!

Izvor: Press, 25.Sep.2014, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) DA SE NAJEŽIŠ: Na hiljade Moskovljana skandiralo "Maršu na drinu" Vojnog orkestra Niš!

Nastup Vojnog orkestra Niš na međunarodnom festivalu vojnih orkestara u Moskvi pozdravilo je hiljade ljudi. Moskovljani su na Crvenom trgu aplauzima i skandiranjem pozdravili izvođenje kompozicije „ Marš na Drinu“ i drugih srpskih rodoljubivih pesama.
Vojni orkestar Niš iz sastava Kopnene vojske, pod dirigentskom palicom kapetana Dejana Đorđevića, nastupio je na međunarodnom vojnom muzičkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << festivalu „Spaska bašnja“, koji se održavao od  30. avgusta do 7. septembra na Crvenom trgu u Moskvi.
Na festivalu na kojem je učestvovalo oko 1500 muzičara, kao i drugih umetnika, poput plesača, akrobata i majstora borilačkih veština, osim našeg orkestra i domaćina nastupili su i ansambli iz Jermenije, Bugarske, Grčke, Irske, Italije, Kazahstana, Kine, Meksika, Turske i Švajcarske.

PROČITAJTE JOŠ:
„Alo” cenzurisan! Tiraž od 80.000 bačen!
Arsić: Mogući otkazi za oko 75.000 ljudi u javnom sektoru
Supruga Ričarda Holbruka: Nikola Pašić je obučavao ubice Franca Ferdinanda, Srbi su zločinci!
   
Nastup niškog vojnog orkestra, koji svakodnevno izvodi kompozicije „Marš na Drinu”, kompozitora i prvog vojnog dirigenta-kapelnika Stanislava Biničkog, „Aleksandar Prvi”, kompozitora Franje Pokornog i „Milan Obrenović“, kompozitora Davorina Jenka, veoma su bile zapažene i propraćen oduševljenjem više hiljada posetilaca festivala.
Nakon učešća na međunarodnom festivalu povodom Dana hrabrosti u Sofiji i na otvaranju „Andrićgrada“ u Višegradu, ovo je treći međunarodni nastup Vojnog orkestra iz Niša u ovoj godini.

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Marš na Drinu“ izveden na moskovskom Crvenom trgu!

Izvor: Večernje novosti, 25.Sep.2014

Vojni orkestar iz Niša nastupio je na međunarodnom festivalu vojnih orkestara u glavnom gradu Rusije i to sa numerom „Marš na Drinu”. Njihovo izvođenje izazvalo je salve aplauza i oduševljenje svih koji su se zadesili na moskovskom Crvenom trgu. Maestralno izvođenje najpoznatije srpske vojne...

Nastavak na Večernje novosti...

Na hiljade Moskovljana skandiralo "Maršu na drinu" Vojnog orkestra Niš (VIDEO)

Izvor: JuznaSrbija.info, 26.Sep.2014, 11:45

Nastup Vojnog orkestra Niš na međunarodnom festivalu vojnih orkestara u Moskvi pozdravilo je hiljade ljudi. Moskovljani su na Crvenom trgu aplauzima i skandiranjem pozdravili izvođenje kompozicije „ Marš na Drinu“ i drugih srpskih rodoljubivih pesama...Vojni orkestar Niš iz sastava Kopnene vojske,...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.