VARNICE NA RELACIJI MOSKVA - BERLIN: Nemački vojni avion iz Kine onemogućen da sleti u Moskvu

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2020, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VARNICE NA RELACIJI MOSKVA - BERLIN: Nemački vojni avion iz Kine onemogućen da sleti u Moskvu

Avion sa 120 osoba, među kojima je oko 90 nemačkih državljana, u poslepodnevnim satima sleteo je na aerodrom u Frankfurtu.

Rusija nije dopustila nemačkom vojnom avionu u kojem su se nalazili evakuisani nemački državljani iz Kine da sleti na aerodrom u Moskvi zbog punjenja goriva i zamene posade.

Nemački državljani su evakuisani iz kineskog grada Vuhana zbog epidemije koronavirusa, potvrdila je nemačka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer. Kako je rekla, avion je preusmeren u Helsinki, odakle će sleteti na aerodrom u Frankfurtu.

Navodeći da je Rusija dala dozvolu za letenje iznad te zemlje, Kramp-Karenbauer je napomenula da Rusija nije dozvolila sletanje na moskovski aerodrom, iako je avion imao tu nameru.

Ministarka odbrane Kramp-Karenbauer rekla je da će sledeće nedelje oceniti razloge nedostatka kapaciteta na moskovskom aerodromu, što je navela ruska strana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija zabranila sletanje nemačkog aviona iz Vuhana

Izvor: Radio 021, 01.Feb.2020

Rusija nije dopustila nemačkom vojnom avionu u kojem su se nalazili evakuisani nemački državljani iz Kine da sleti na aerodrom u Moskvi zbog punjenja goriva i zamene posade, javila je agencija Anadolija...Nemački državljani su evakuisani iz kineskog grada Vuhana zbog epidemije koronavirusa, potvrdila...

Nastavak na Radio 021...

Avionom iz Vuhana evakuisano više od 100 državljana Nemačke

Izvor: RTS, 01.Feb.2020

Na aerodrom u Frankfurtu sleteo je avion sa 128 putnika, većinom državljana Nemačke koji su evakuisani iz Vuhana, gde vlada epidemija koronavirusa. . Oni će posle pregleda biti upućeni u dvonedeljni karantin u jednoj vojnoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.