Avionom iz Vuhana evakuisano više od 100 državljana Nemačke

Izvor: RTS, 01.Feb.2020, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avionom iz Vuhana evakuisano više od 100 državljana Nemačke

Na aerodrom u Frankfurtu sleteo je avion sa 128 putnika, većinom državljana Nemačke koji su evakuisani iz Vuhana, gde vlada epidemija koronavirusa.
Oni će posle pregleda biti upućeni u dvonedeljni karantin u jednoj vojnoj bazi.
Avion nemačkog Bundesvera je kasnio pošto nije dobio dozvolu da sleti u Moskvu radi dopune goriva i promene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << posade, prenosi AP.
Ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer rekla je da je avion dobio dozvolu za prelet, ali ne i za sletanje zbog, kako je ruska strana rekla, nedovoljnih kapaciteta.
"Zajedno sa ministarstvom spoljnih poslova razgovaraćemo sledeće nedelje o tome koji su razlozi iza zvaničnog objašnjenja o nedovoljnim kapacitetima na moskovskom aerodromu", rekla je ona.
Agencija RIA Novosti navela je pozivajući se na neimenovane izvore iz avijacije da Rusija ne daje dozvolu za zaustavljanje avionima treće zemlje namenjenim evakuaciji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.