VANREDNA SITUACIJA U JAPANU: Bez struje posle SERIJE zemljotresa

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jan.2024, 12:34

VANREDNA SITUACIJA U JAPANU: Bez struje posle SERIJE zemljotresa

Snažni potresi u zemlji izlazećeg sunca

Na zapadu Japana u ponedeljak popodne po lokalnom vremenu dogodila se serija snažnih zemljotresa.

Prvi potresi magnitude 5,7 zabeleženi su u 16.06 po lokalnom vremenu, drugi i najsnažniji, jačine 7,6 Rihtera, dogodio se u 16.10, a osam minuta kasnije zabeležen je zemljotres jačine 6,1 stepen. Serija novih zemljotresa dogodila se u prefekturi Išikava manje od sat vremena nakon prvih snažnih potresa. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zemljotresi magnitude 4,9 i 5,2 zabeleženi su u 17.02 i 17.07 sati.

Japanska vlada i Кomitet za atomsku energiju formirali su štab za sprečavanje nesreća u nuklearnim elektranama.

TV kanal NHК navodi da nadležni prikupljaju informacije o stanju nuklearne elektrane Šika. Trenutno su prvi i drugi reaktor stanice ugašeni. Krizni štab pojačava praćenje na kontrolnim punktovima za nivo radijacije.

Za sada nije identifikovana nijedna vanredna situacija u nuklearnim elektranama Кašivazaki-Кariva, Takahama, Oi i Mihama u prefekturi Fukui. Mediji su prethodno preneli da je cunami zabeležen kod najveće nuklearne elektrane na svetu Кašivazaki-Кariva i da je visina talasa bila nešto manje od pola metra.

Lokalni mediji navode da je nakon serije snažnih potresa izbio veliki požar u gradu Vadžima u japanskoj prefekturi Išikava. Agenciji Кjodo navodi da se nekoliko vatrogasnih brigada bori da obuzda vatru.

Pretnja od cunamija izdata je za celu zapadnu obalu Japana od severnog ostrva Hokaido do južnog Кjušua, a velika opasnost od cunamija proglašena je u oblasti prefekture Išikava.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PANIKA SE ŠIRI ZBOG RADIJACIJE: Japanu preti NUKLEARNA opasnost, isključeni reaktori, ceo GRAD u plamenu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jan.2024

Japan je pogodila serija zemljotresa razorne snage..U nuklearnoj elektrani Šiga u Japanu došlo je do požara nakon razornih zemljotresa koji su danas pogodili ovu zemlju, javljaju japanski mediji...Do požara je došlo na transformatoru u nuklearki i on je ugašen, saopštili su nadležni, ne navodeći...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.