PANIKA SE ŠIRI ZBOG RADIJACIJE: Japanu preti NUKLEARNA opasnost, isključeni reaktori, ceo GRAD u plamenu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jan.2024, 13:51

PANIKA SE ŠIRI ZBOG RADIJACIJE: Japanu preti NUKLEARNA opasnost, isključeni reaktori, ceo GRAD u plamenu (VIDEO)

Japan je pogodila serija zemljotresa razorne snage

U nuklearnoj elektrani Šiga u Japanu došlo je do požara nakon razornih zemljotresa koji su danas pogodili ovu zemlju, javljaju japanski mediji.

Do požara je došlo na transformatoru u nuklearki i on je ugašen, saopštili su nadležni, ne navodeći podatke o šteti i eventualnim posledicama.

Japanska vlada i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Кomitet za atomsku energiju formirali su štab za sprečavanje nesreća u nuklearnim elektranama nakon snažnih zemljotresa u prefekturi Išikava.

😱Over 40 earthquake.

Pray for the people of #Japan.🤲pic.twitter.com/oPHanVO7iG

— NSonX (@MylifeonX) January 1, 2024

TV kanal NHК navodi da nadležni prikupljaju informacije o stanju nuklearne elektrane Šika. Trenutno su prvi i drugi reaktor stanice ugašeni i krizni štab pojačava praćenje na kontrolnim punktovima za nivo radijacije.

🚨 BREAKING: Massive 7.6-magnitude earthquake rocks #Japan. Shocking footage from Ishikawa prefecture's Shinkansen station captures intense shaking! #earthquake #JapanQuake pic.twitter.com/oH97UjqIrr

— Iyarkai (@iyarkai_earth) January 1, 2024

Za sada nije identifikovana nijedna vanredna situacija u nuklearnim elektranama Кašivazaki-Кariva, Takahama, Oi i Mihama u prefekturi Fukui. Mediji su prethodno preneli da je cunami zabeležen kod najveće nuklearne elektrane na svetu Кašivazaki-Кariva i da je visina talasa bila nešto manje od pola metra.

Lokalni mediji navode da je nakon serije snažnih potresa izbio veliki požar u gradu Vadžima u japanskoj prefekturi Išikava.

🔴🔴🔴 Japanese earthquake sparks huge fire in city of Wajima!https://t.co/SkOa28NsY8#japanquake #japan #earthquake #strongearthquake #WAJIMA pic.twitter.com/hOD9HXKnR2

— John Spectator (@johnspectator) January 1, 2024
Pogledaj vesti o: Japan,   Zemljotres u Japanu

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

DETE PLAČE, OTAC DRŽI ZIDOVE, A KUĆA SE TRESE I TRESE! Ovaj snimak prikazuje sav užas koji doživljavaju ljudi u Japanu usled RAZORNIH ZEMLJOTRESA (VIDEO)

Izvor: Blic, 01.Jan.2024

Iz Japana se pojavio zastrašujući snimak iz porodične kuće koji pokazuje razmere snažnih potresa koji su danas pogodili zemlju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.