Uzbuna u SAD: Napadnuta Bela kuća? Nađena zastava sa kukastim krstom

Izvor: B92, 23.Maj.2023, 14:54

Uzbuna u SAD: Napadnuta Bela kuća? Nađena zastava sa kukastim krstom

Policija je u ponedeljak uveče privela vozača kamiona koji je svojim vozilom udario u bezbednosne barijere na Trgu Lafajet ispred Bele kuće u Vašingtonu.

Portparol američke Tajne službe saopštio je da nije bilo povređenih u incidentu.

"Uzrok i drugi detalji ovog incidenta se istražuju", objavio je na svom Tviter nalogu portparol američke Tajne službe Entoni Guljelmi i dodao da su neki prilazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pešačke staze zatvoreni u okolini, prenosi Rojters.

Obližnji hotel "Hej Adams" evakuisan je na zahtev tajne službe, objavio je Vašington post, a televizija VUSA prikazala je uživo video sa kamionom kompanije U-Haul pored niza čeličnih stubova, sa uniformisanim policajcima i policijskim psima pored vozila.

Iz predostrožnosti zadnja vrata kamiona otvorena su uz pomoć robotizovane policijske mašine na daljinsko upravljanje i u kamionu je otkrivena samo lutka, ali ne i neki drugi teret. Navodno je nađena i zastava sa kukastim krstom, ali više detalja nije poznato.

Pozivajući se na izjave svedoka, VUSA TV je objavila da je vozač, nakon prvog, i drugi put udario vozilom na barijere na Trgu Lafajet.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.