Ukrajina počinje masovnu proizvodnju respiratora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2020, 14:09

Ukrajina počinje masovnu proizvodnju respiratora

U Ukrajini u okviru borbe protiv pandemije korona virusa počinje masovna proizvodnja aparata za veštačku ventilaciju pluća, saopštila je danas ukrajinska ambasada u Beogradu.

U saopštenju se navodi da se Ministarstvo zdravlja Ukrajine sprema da do kraja maja kupi oko 200 respiratora domaće proizvodnje i da će ukrajinski aparati biti dvostruko jevtiniji.

"Veoma je važno da je ekspertiza pokazala visoki kvalitet ukrajinskih aparata za veštačku ventilaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pluća i da oni u potpunosti odgovaraju najvišim standardima", naglasio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski nakon rezultata testiranja aparata.

Trenutno se u Ukrajini 60 pacijenata nalaze na aparatima za veštačku ventilaciju pluća, dok na odeljenjima intenzivne nege ima više od četiri hiljade aparata, što znači da u zemlji trenutno nema kritične potrebe za respiratorima, ističe se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ukrajina počinje masovnu proizvodnju aparata za veštačku ventilaciju pluća

Izvor: Danas, 24.Apr.2020

U okviru delovanja protiv pandemije COVID-19, u Ukrajini su provereni tehnički parametri aparata za veštačku ventilaciju pluća koje proizvode ukrajinske kompanije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.