Ukrajina: Još 463 novozaražena, devet osoba preminulo

Izvor: B92, 08.Jun.2020, 11:17

Ukrajina: Još 463 novozaražena, devet osoba preminulo

U Ukrajini su u poslednja 24 sata potvrđena 463 nova slučaja zaraze koronavirusom, čime je ukupan broj obolelih u ovoj zemlji porastao na 27.462.

To je saopšteno iz Centra za javno zdravlje.

Isti izvor navodi da se broj smrtnih slučajeva od posledica kovida 19 povećao na 797 nakon što je još devet ljudi preminulo u prethodna 24 sata.

U istom danu od ove bolesti izlečen je još 141 pacijent, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi ruska agencija TAS.

U nedelju je broj novozaraženih koronavirusom u Ukrajini iznosio 485, a tokom tri dana pre toga preko 500.

U Ukrajini je prvi slučaj zaraze koronavirusom zabeležen 3. marta. Mere karantina bile su na snazi do 22. maja, a 5. juna počelo je postepeno popuštanje nekih restrikcija uvedenih zbog pandemije, kao što su one uvedene na rad javnog saobraćaja, kafića, restorana, prodavnica i teretana.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Usložnjava se situacija u TK: 17 novih slučajeva zaraze virusom korona

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jun.2020

TUZLA - U Tuzlanskom kantonu u protekla 24 sata došlo je do usložnjavanja epidemiološke situacije. Testirano je 49 osoba i 17 je novozaraženih na području Živinica i Tuzle. U TK trenutno su aktivne 44 osobe zaražene korona virusom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.