Uhapšeni saučesnici bombaša

Izvor: RTS, 09.Feb.2011, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni saučesnici bombaša

Na Severnom Kavkazu uhapšeni brat i sestra teroriste Magomeda Jevlojeva, koji je izveo napad na aerodromu "Domodedovo". Pretpostavlja se da su oni napravili bombu koju je Jevlojev aktivirao. Uhapšen i muškarac koji je teroristu ispratio u Moskvu.

Policija u Ingušetiji uhapsila je tri osobe, za koje se sumnja da su bili saučesnici bombaša samoubice u pripremi terorističkog napada izvedenog na moskovskom aerodromu "Domodedovo".

Neimenovani izvor agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Itar-tas u policiji otkrio je da je ime teroriste Magomed Jevlojev, a uhapšeni su njegovi brat i sestra, dvadesetdvogodišnji Ahmed i šesnaestogodišnja Fatima, kao i dvadesettrogodišnji Umar Aušev iz istog sela.

Sve troje su optuženi za terorizam, ubistvo i nezakonito posedovanje oružja i eksplozivnih naprava.

Stručnjaci su pronašli na rukama brata i sestre Jevlojeva tragove eksploziva koji je korišćen na "Domodedovu". Pretpostavlja se da su oni napravili bombu koja je korišćena na aerodromu, dok se za Umara Auševa, trećeg uhapšenog, pretpostavlja da je on pratio Jevlojeva u Moskvu.

Izvor Itar-tasa u policiji naveo je da je ta grupa iz sela Ali-Jurt odgovarala neposredno Doku Umarovu, koji je preuzeo odgovornost za napad i zapretio novim napadima, ukoliko Rusija ne ode sa Severnog Kavkaza.

U krvi bombaša samoubice, dvadesetogodišnjeg Magomeda Jevlojeva, utvrđena je velika količina opijata. Jevlojev je bombu aktivirao na međunarodnom aerodromu "Domodedovo", u sali međunarodnih dolazaka, 24. januara. U napadu je poginulo 36 osoba, a više od 150 je povređeno.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.