Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2016, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijene vođe Islamske države povezani sa terorističkim napadima u Evropi

AVIJANO - Američki sekretar odbrane Eš Karter saopštio je danas u italijanskoj vazdušnoj bazi Avijano da su SAD ubile trojicu ključnih vođa Islamske države u Siriji, tokom vazdušnih napada na Raku početkom decembra, prenosi AP.

Prema njegovim riječima, među ubijenima su dvojica militanata za koje se vjeruje da su povezani sa terorističkim napadom u Parizu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 2015. godine, kada je ubijeno 130 osoba.

Karterov portparol Piter Kuk kazao je da su njih dvojica blisko povezani sa liderom ID za spoljne operacije Abu Mohamedom el Adnanom, koji je ubijen još u avgustu.

Treći ubijeni osuđen je u odsustvu u Belgiji za planiranje terorističkih napada 2015. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karter: Ubijena tri ključna lidera ID u Siriji

Izvor: B92, 13.Dec.2016

Američki ministar odbrane Eš Karter izjavio je da su SAD ubile tri ključna lidera ekstremističke organizacije Islamska država u Siriji...Karter je to saopštio obraćajući se američkim pilotima u vojnoj bazi Avijano u Italiji...Među ubijenima dvojica se sumnjiče da su povezani sa napadima u...

Nastavak na B92...

Karter: Ubijena trojica vođa ID u Siriji

Izvor: RTS, 14.Dec.2016, 12:42

. Tokom vazdušnih napada na Raku početkom decembra SAD su ubile trojicu ključnih vođa Islamske države u Siriji, saopštio je u italijanskoj vazdušnoj bazi Avijano, američki sekretar odbrane Eš Karter.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.