Izvor: Blic, 13.Dec.2016, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki sekretar odbrane: Ubili smo trojicu ključnih vođa Islamske države u Siriji

Američki sekretar odbrane Eš Karter saopštio je danas u italijanskoj vazdušnoj bazi Avijano da su SAD ubile trojicu ključnih vođa Islamske države u Siriji, tokom vazdušnih napada na Raku početkom decembra, prenosi AP.

Prema njegovim rečima, među ubijenima su dvojica militanata za koje se veruje da su povezani sa terorističkim napadom u Parizu 2015. godine, kada je ubijeno 130 osoba.

Karterov portparol Piter Kuk kazao je da su njih dvojica blisko povezani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa liderom ID za spoljne operacije Abu Mohamedom el Adnanom, koji je ubijen još u avgustu.

Treći ubijeni osuđen je u odsustvu u Belgiji za planiranje terorističkih napada 2015. gopdine.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ubijene vođe Islamske države povezani sa terorističkim napadima u Evropi

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2016

AVIJANO - Američki sekretar odbrane Eš Karter saopštio je danas u italijanskoj vazdušnoj bazi Avijano da su SAD ubile trojicu ključnih vođa Islamske države u Siriji, tokom vazdušnih napada na Raku početkom decembra, prenosi AP...Prema njegovim riječima, među ubijenima su dvojica militanata...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.