Ubijen komandant Crnomorske flote? Američki admiral: Ovako nešto se nije desilo od Drugog svetskog rata

Izvor: B92, 25.Sep.2023, 21:34

Ubijen komandant Crnomorske flote? Američki admiral: Ovako nešto se nije desilo od Drugog svetskog rata

Ukrajina je objavila da je u raketnom napadu na sedište ruske Crnomorske flote na okupiranom Krimu ubijen komandant te flote.

To je preneo američki NBC njuz, koji navodi da je komandant Crnomorske flote admiral Viktor Sokolov, što se ne pominje poimence u ukrajinskom saopštenju.

Navodi se da su ranije snage za specijalne operacije Ukrajine objavile na Telegramu da je u napadu na sedište flote u Sevastopolju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Krimu bilo "desetine mrtvih i ranjenih, uključujući i visoko vođstvo flote". U objavi je navedeno da je ta operacija nazvana "Zamka za krabe" i da je izvedena "pravovremeno i precizno".

Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, objavio je danas, pozivajući se na snage za specijalne operacije te zemlje, da je u raketnom napadu na sedište ruske Crnomorske flote, izvedenom u petak, ubijen njen komandant admiral Viktor Sokolov.

Prema istoj tvrdnji, pored Sokolova su tu stradala još 34 more ruska oficira, a 105 je ranjeno. NBC njuz navodi da je tokom celog proteklog vikenda među analitičarima koji prate rat u Ukrajini bilo priče da je Sokolov ubijen.

To je prokomentarisao i američki admiral Džejms Stavridis, bivši vrhovni komandant savezničkih snaga NATO, koji je sada glavni analitičar NBC njuza za pitanja međunarodne bezbednosti.

"Ako je to tačno (da je Sokolov ubijen), to bi bio najviše rangirani pomorski oficirkoji je ubijen u borbi od Drugog svetskog rata," naveo je Stavridis u objavi na društvenoj mreži X (bivšem Tviteru).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kijev tvrdi da su ubijeni komandant ruske flote i 33 oficira u napadu na Sevastopolj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Sep.2023, 08:39

Ukrajinska vojska tvrdila da je najmanje 34 oficira ruske Crnomorske flote, uključujući njenog komandanta, ubijeno u raketnom napadu na štab flote u Sevastopolju prošle nedelje. Navodi ukrajinske vojske se ne mogu potvrditi, navodi redakcija Radija Slobodna Evropa na engleskom jeziku. Rusija je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.