UDAHNUO SAM OBEMA NOZDRVAMA Putin među prvima primio nazalnu vakcinu protiv korone - otkrio kako se oseća

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2021, 15:09

"UDAHNUO SAM OBEMA NOZDRVAMA" Putin među prvima primio nazalnu vakcinu protiv korone - otkrio kako se oseća

Ruski predsednik se odlučio na inovativni potez

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je na sastanku sa članovima vlade da se vakcinisao nazalnom vakcinom protiv virusa korona.

Putin je objasnio da je nazalnu vakcinu udahnuo obema nozdrvama.

- Onda sam odsedeo petnaestak minuta i sve je bilo gotovo. Da budem iskren, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nisam imao nikakav osećaj - precizirao je predsednik.

Osim toga, šef države je rekao da je revakcinisan vakcinom "Sputnjik lajt".

Ruski predsednik dodao je da su mu posle šest meseci titri antitela opali i da su mu lekari preporučili revakcinaciju protiv kovida.

- Tačno šest meseci nakon vakcinacije, moji zaštitni titri su opali i stručnjaci su preporučili proceduru revakcinacije, što sam i uradio - rekao je on na sastanku sa član ovima Vlade Rusije.

On je još jednom istakao da odluka o vakcinaciji protiv virusa korona mora biti dobrovoljna.

- Generalno smatram da vakcinacije treba da budu dobrovoljne. Posebno za decu - naglasio je Putin.

Putin podržao je predlog potpredsednice vlade Tatjane Golikove da se važenje sertifikata onih koji su preležali kovid produži sa šest meseci na godinu dana.

- Da li smatrate da je za nas, za Rusiju, godinu dana optimalan rok za one koji su preležali? - upitao je predsednik.

- Apsolutno, za one koji su preležali je godinu dana - potvrdila je Golikova i dodala da ako se radi o revakcinaciji posle inicijalne vakcinacije, onda je preporučeni interval šest meseci.

Ruski lider takođe je preporučio građanim ne samo da se vakcinišu protiv virusa korona, već i da se na vreme podvrgnu revakcinaciji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin učestvovao u testiranju novog oblika nazalne vakcine protiv korone

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Nov.2021

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je revakcinisan protiv virusa korona u nedjelju, 21. novembra, vakcinom sputnjik lajt, izjavio je danas da je učestvovao i u testiranju novog oblika nazalne vakcine protiv kovida 19.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.