U takmičenju za najluđa takmičenja Japan nema konkurenciju

Izvor: Blic, 11.Maj.2014, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U takmičenju za najluđa takmičenja Japan nema konkurenciju

Obično u našim krajevima, kada beba zaplače, njeni roditelji su spremni na sve da bi je umirili. U Japanu, međutim, događa se suprotno, jer u kulturi ove zemlje plakanje bebe ima moć da protera zle duhove i znak je dobrog zdravlja. Takmičenje u plakanju

U skladu sa ovim verovanjem, nedavno je održan 400 godina star Naki Sumo festival na kojem se bebe podstiču da plaču što je duže i jače moguće.

U pomoć roditeljima priskaču sumo rvači koji strašnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grimasama i zvukovima izazivaju plač mališana.

Pobednik nadmetanja je beba koja najduže i najače plače, mada bi se pre moglo reći da su to njeni roditelji koji se verovatno već mesecima nisu propisno naspavali.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.